Vinterns resmål på en vecka

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Det finns resmål både nära och lite längre bort som du hinner besöka under en vecka. Här tipsar vi om charterdestinationer som går att nå med en flygtid under 9 timmar.

Många tror att semestern måste vara lång för att du ska kunna njuta av sol och bad under vintern. Men restiden behöver inte ta allt för mycket av din solresa. Här ger vi dig tips på resmål som både ligger nära och lite längre bort - men som du hinner uppleva under en vecka. Passar för både barn med pirr i benen och den som snabbt vill komma till solstolen. På alla destinationerna vi valt ut är det bara mellan -1 och + 3 timmar i tidsskillnad.

Kanarieöarna

Vinterns populäraste resmål, ögruppen utanför Afrikas kust. Alla öarna har sin egen charm, men bjuder på vackra stränder och soligt klimat. Njut av salta papas arrugadas och avsluta kvällen med “un cubata carta de oro”, rom och cola på kanariskt vis.
Flygtid: cirka 5 timmar och 30 minuter.
Res hit med: Airtours, Apollo, Fritidsresor, Solresor, Ving.

Jordanien

Bada i Röda havet och gör spännande utflykter, som till klippstaden Petra eller en jeeptur ut i öknen. Här möter du milt klimat och arabisk kultur. Ät lamm med yoghurt och ris eller meze som är smårätter. Beställ gärna baklava till efterätt/dessert.
Flygtid: cirka 7 timmar.
Res hit med: Apollo.

Kap Verde

Önskar du ett solsäkert resmål ska du åka hit, eftersom öarna har solsken 350 dagar om året. Bada, vindsurfa, dyk, vandra i berg eller shoppa. Smaka på nationalrätten cachupa, som är en gryta med majs, sötpotatis, bönor, squash och fisk eller kött.
Flygtid: cirka 7 timmar och 40 minuter.
Res hit med: Ving, Fritidsresor.

Madeira

Här möts du av en fantastisk blomsterprakt och en spännande natur där urskogen finns med på UNESCOs världsarvlista. Förutom en härlig natur kan du bada i Atlanten och spela golf. Prova nationalrätten Espadafisken, som ofta serveras med banan.
Flygtid: cirka 8 timmar.
Res hit med: Solresor, Ving, Apollo.

Dubai

I “ökenstaden” finns både världens högsta byggnad och hotell. Njut av ett förstklassigt resmål med bra shopping, lyxiga hotell och trevliga stränder. Gör gärna en ökenutflykt eller åk skidor inomhus. Välj bland maträtter från alla världens hörn, som shawarma som är turkisk kebab eller kanske något libanesiskt.
Flygtid: cirka 8 timmar.
Res hit med: Airtours, Apollo, Fritidsresor, Solresor.

Gambia

Njut av stränder som kallas “Gambias guld” och som sträcker sig längs hela kusten. Längs Gambiafloden växer tät regnskog med exotiska djur som apor, fåglar och flodhästar. Gå på marknad, fågelskådning eller upplev grannlandet Senegal. Testa det färgstarka gambiska köket med grönsaker, ris och välkryddat kött.
Flygtid: cirka 8 timmar och 30 minuter.
Res hit med: Ving.

Reslängden är ungefärlig och beror på vilken researrangör du åker med.


Prisexemplen nedan gäller per person med del i dubbelrum.


Charter till KanarieöarnaCharter till JordanienCharter till Kap VerdeCharter till MadeiraCharter till Dubai


Hittar du inte din resa här ovan? Se alla resor i våra jämförelsetjänster

- Boka charter
- Boka charter med all-inclusive
- Boka flyg
- Boka hotell

Om Dubai Förenade Arabemiraten

Dubai är ett av sju emirat i Förenade Arabemiraten vid Persiska viken. Här finns lyxhotell, världens högsta byggnad och enorma gallerior för shopping i världsklass. Det här unga och rika resmålet lockar även med långa och soliga stränder.
Golf
Arkitektur
Lyx
Nattliv
Sandstrand
Shopping
Sol & bad
38°
Klimat i september
33°
Badtemp i september