Vinterns nyheter till snön

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Foto: agde, medlem sedan 2008
Pumpa puder i Japan eller spänn vaderna i Obergurgl i Österrike. Det är redan dags att leta efter årets snöresa. Det finns en hel radda nya resmål att välja mellan.

Nytt och fräscht i Österrike

STS Alpresor och Sportresor har båda två nyheter i Österrike i vinter, Sölden och Obergurgl. Orten Obergurgl är liten och gemytlig, känd som “Alpernas diamant” och ligger längst in i Ötzdalen. Det är Österrikes högst belägna skidort, 1930 meter över havet, med skidåkning upp till en höjd av 3080 meter.

Sölden är ett större partyställe, välkänt från den alpina världscupen och snösäkert med två glaciärer. Sportresor har dessutom ytterligare en nyhet i form av Obertauern. Det en trevlig ort som fortfarande är ganska okänd för den stora massan.

Japan är en nyhet för puderälskarna

Xtravel och Langley har resor till Japan, puderåkningens nya mecka. Båda arrangörerna åker till Nesiko i Hokkaido-området. Det är en ganska snäll skidort. Trädgränsen går vid 900 meter och det mycket skogsåkning. Det fina är att Japan har snö utöver det vanliga. Glöm uppistade backar för här finns sjuka mängder lössnö. Xtravel har ett offpistpaket om tio personer med guide för att hitta de bästa spotsen.

Top of the line i Kanada

Flera arrangörer gör resor till Kanada. Langley åker till den stora och välkända orten Fernie. Västerut finns mindre orter, som är mer kända för sin skogsåkning. Xtravel åker till legendariska Whitewater som har ett snitt på 13 meter snö per år, ett måste för puderfantasten.

Vill du hellre fixa resan själv? Ta en flygbiljett och lös boendet på plats.


Se fler av medlemmen Agdes bilder från hans Söldenresa från 2010 här!

Fler snöresor att välja och vraka mellan


Hitta flyget