Vinterns kallaste skidnyheter och pärlor

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: STS Alpresor
Foto: Xtravel
Foto: Xtravel
I vinter finns det många härliga skidnyheter och pärlor för dig som vill spendera semestern som den ska spenderas under vinterhalvåret – i backen. Garanterat snö, röda kinder och after ski. Skidåkning när det är som bäst!

Satsa på en skidsemester i vinter, med frisk luft och mycket äventyr. Efter en lång dag i backen kan du njuta framför brasan med en kopp varm choklad eller koppla av med en kall öl på after skin. Det finns resor och backar för både piståkare och offpist-åkare.

Nya resmål hos STS Alpresor

I vinter 14/15 erbjuder STS Alpresor det största vinterprogrammet någonsin. I programmet finns tre nya skidorter.
Sauce d'Oulx
Italienska Sauce d'Oulx som är OS-orten som ingår i ett av Alpernas största system. Här är det sol- och snösäkert hela vintern. Här finns fina hotell och god mat.
Serfaus
I Serfaus i Österrike trivs hela familjen med åkning för såväl nybörjaren som för den avancerade skidåkaren. En riktig skididyll med bra hotell, god mat och härlig skidåkning. Beläget högt uppe på en platå i Tyrolområdet. Här finns Europas kortaste tunnelbana som tar dig direkt till liften.
Zeuchensee
Zeuchensee ligger på 2 344 meters höjd i Österrikes största skidområde vilket betyder att det är snösäkert hela vintern. De flesta hotellen har har ski in, ski out och det finns åtta liftar som startar från byn. En lagom stor by med mysiga hotell och restauranger.

Nyheter hos Langley

Obergurgl
Här väljer det amerikanska damlandslaget att träna vilket säger en hel del. Orten är inte lika stor som St Anton men du får en skidupplevelse i samma klass. Här är det i princip aldrig några köer då liftkapaciteten och systemet är bra planerat. Sölden ligger 20 minuter bort och det ingår en dags åkning här när du har liftkort i Obergurgl.
Nytt hotell i St Anton
Nu har Langley fått ett eget hotell i St Anton. Langley Hotel Rendlhof är ett av ortens mest uppskattade hotell. Hotellet ligger mitt i centrum men på en lugnare gata och det är bara några hundra meter till närmaste lift, Nasserein. Ett bra standardhotell som även har restaurang.

Skidor i Fieberbrunn, Österrike

En okänd skidpärla i Alperna
Fieberbrunn är relativt okänt bland svenska skidåkare, trots att det är ett av stoppen på Freeride World Tour. I februari 2014 började Xtravel sälja skidresor utöver den klassiska. Det finns både tuffare och mer lättillgänglig offpist-åkning. Däremot garanteras inga långa skrikiga bergsguider.

Skidor och roadtrip i Utah

Åk skidor i USA
I år började Xtravel med en spännadne roadtrip i Utah. En grupp på tio personer åker med en van mellan orter som Telluride, Snowbird, Silverton, Snowbasin, Brighton, Alta och Powder Mountain. Det här är en resa för dig som gillar stora bilar, snö, öl och hambugare.

Roadtrip kring Hakuba

Skidåkning i japanska backar
Med utgångspunkt i Tokyo tar Xtravel dig till den gamla OS-byn Nagano för härlig skidåkning kring de höga bergen kring Hakuba. Sedan vidare till Myoko med bra offpist-åkning. Det här är en resa för dig som vill ha lite mer äventyr med brantare åkning.

Skistars nyheter i Sverige och Norge

Utbyggt skidområde i Vemdalen
I Vemdalen öppnar nya Expressliften Väst Express och fem nya pister på västra Vemdalsskalet. När du har liftkort i Vemdalen har du tillgång till alla tre skidområdena som finns.
Ny backe ner till centrum i Hemsedal
I Hemsedal invigs den nya långa backen Sentrumløypa som är en fyra kilometer lång nedfart ända ner till centrum.

Nytt stopp på nattåget från Malmö via Stockholm

Nattåget från Malmö till Åre via Stockholm stannar i vinter även i Vemdalen. Under vecka 7 går direkttåg även från Göteborg.

Det finns fler spännande skidresor – se alla erbjudanden.

Österrike

På väg till Himmelwand för fikapaus
2 / 10
Vackert landskap på vägen.
6 / 10
Zell am See med Zellersee
8 / 10
Från toppstugan var utsikten härlig
9 / 10
Ett litet fint kapell
10 / 10