Vinterns hetaste charternyheter

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Fritidsresor
Foto: Thinkstock
Foto: Apollo
Foto: pen, medlem sedan 2007
Foto: lola, medlem sedan 2008
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Varje år presenterar charterarrangörerna nyheter ur sitt sortiment. I vinter går direktflyg till Dubai och Jamaica och charter till nya resmålen Tobago, Burma och Marocko.

Nu är det dags att boka vinterns resa till solen. Det finns många spännande charternyheter i år. Både nya destinationer och direktflyg som gör det enklare att ta sig till solen. Ju tidigare du bokar desto mer har du att välja mellan.

Direktcharter till Förenade Arabemiraten

I vinter gör både Solresor och Fritidsresor det enklare för dig att flyga till Förenade Arabemiraten. Destinationen är ingen nyhet, men nytt för i år är att det börjar gå direktflyg. På sex timmar kommer du till sol och golf i Ras Al Khaimah, strandnära hotell i Fukairah, shopping i Dubai eller en kombination av allt i huvudstaden Abu Dhabi. Resmålet är känt som en lyxdestination med mycket i världsklass. När du vill ha en paus från strandlivet kan du upptäcka öknen. Chartern avgår från flera avreseorter.

Res hit med: Solresor eller Fritidsresor.

Direktcharter till Tobago - ny destination!

I vinter är Apollo först ut med direktflyg till Tobago. På den lilla ön får du det genuina Karibien. Tobago passar bra för dig som vill ha en aktiv semester med häftiga upplevelser. Men även för dig som söker lugn och ro - här tar man dagen som den kommer. Stränderna är paradislika och i toppklass. En tredjedel av ön är naturreservat och lockar fågelskådare från hela världen. Direktfyg från Stockholm går en gång i veckan.

Res hit med: Apollo.

Charter till Jamaica - nu med direktflyg

I vinter kan du åka på charter med direktflyg till Jamaica. Här får du en semester med karibiska och härligt vita stränder, vaggande palmer och avkopplande reggaemusik. Jamaica är en av de mest omtyckta öarna i Karibien. De flesta hotellen ligger precis vid stranden så du bor med perfekt läge. Direktflyg går från Stockholm.

Res hit med: Fritidsresor eller Ving.

Charter till Burma - ny destination!

Fritidsresor är först ut med charter till Burma. Chartern går till den lilla badorten Ngapali med mysiga restauranger vid stranden, marknader och ett mindre utbud av butiker. Burma har orörda stränder, skimrande tempel och vackra solnedgångar. Nästan hälften av landet är täckt av en regnskog där både tiger, leopard och elefanter lever. Flyg från Arlanda med mellanlandning i Bangkok och sedan inrikesflyg.

Res hit med: Fritidsresor.

Charter till Kap Verde - nu med direktflyg

I vinter börjar Ving som första charterrarrangör med direktflyg till Kap Verde, vilket minskar flygtiden med cirka två timmar. Nu flyger du hit på cirka sju och en halv timme. Ö-gruppen består av ungefär 15 öar och största heter Santiago. Vings charter går till Santa Maria. Här får du en lugn och avkopplande semester och 350 soldagar om året.

Res hit med: Ving.

Nya avreseorter till Mexiko

Nu kan fler åka till Mexiko - i vinter avgår charter från fler lokala flygplatser. Ving arrangerar charter med nya avgångar från Jönköping, Luleå och Umeå. Njut av långa stränder, gammal indiansk historia och tacos. Färgstarka människor blandas med skön natur och bra dykning.

Res hit med: Ving.

Charter till Marocko - ny destination

Marocko är ett land med spännande kultur, bra shopping och en blandning av gammalt och nytt. Här får du en blandning av orienataliska och västerländska influenser. Då prisnivån i landet är låg får du mycket för pengarna. Välj mellan Marrakech, Agadir eller Essaouira.

Res hit med: Apollo.

Charter till Madeira - nytt resmål

Madeira är en blomstrande ö och passar dig som främst gillar natur och blommor. I vinter börjar Fritidsresor på nytt med charter hit. Vandra bland bevattningskanaler (levandas), bada i uppvärmda pooler eller spela golf. Hos Fritidsresor kan du välja mellan boende i Funchal eller Calheta.

Res hit med: Ving, Fritidsresor, Apollo, Solresor.

Pullman Phuket Arcadia Naithon Beach

Detta nybyggda designhotell ligger vid sandstranden Nai Thon på Phuket. Hotellet passar främst för vuxna och vid poolen med havsutsikt är det 16-årsgräns. Det finns spa, yoga, gym, beachvolley och möjlighet att lära sig laga thailändsk mat. Även bra snorklingsmöjligheter och nära till golfbana.

- Läs mer om hotellet >>

Riu Lupita i Mexiko

Detta prisvärda och lite enklare all inclusive-hotell ligger i Playacarområdet i Mexiko. Här bor familjen bekvämt i rum för fyra personer. Poolområdet är stort med separat barnpool. Det finns även en strandklubb med pool. Åk hit över jul och få jul- och nyårsmiddag.

- Läs mer om hotellet >>

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du alla charterresor.

Om Jamaica

Jamaica med sina vita stränder, sitt tropiska klimat och sina vänliga invånare passar alla resenärer. Montego Bay passar den som önskar hålligång, Negril är känt för sina solnedgångar och strand medan Runaway Bay är perfekt för avkoppling.
1 / 8
Thinkstock
3 / 8
Thinkstock
Min strandfavorit
4 / 8
5 / 8
Thinkstock
7 / 8
Thinkstock
på väg till katamaranen
8 / 8