Vinterns hetaste charternyheter

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: Ving
Foto: Fritidsresor
Foto: Ving
Foto: Thinkstock
Foto: Apollo
Vintern är tiden för de mest spännande resmålen som ligger lite längre bort än Medelhavet. I vinter får vi också en hel del härliga nyheter att välja mellan. Här kan du läsa mer om några av dessa guldkorn.

I vinter finns det otroligt många vackra resmål att välja mellan hos charterarrangörerna – allt från karibiska stränder till fantastiska kryssningar på Nilen.

Isla Mujeres, Mexiko

Den lilla ön Isla Mujeres ligger utanför staden Cancun i Mexiko. Hit reser du för att sola och bada på några av de vackraste stränderna i världen, slappna av i karibiska omgivningar och äta den bästa mexikanska maten. Här trivs även barnfamiljer bra då alla stränder är barnvänliga. Ta dig hit: Ving lanserar Isla Mujeres som en nyhet i vinter, och du kan även resa hit med Apollo och Fritidsresor. Samtliga arrangörer har direktflyg från Sverige till Cancun.
- Här hittar du resorna till Mexiko.

Blue Star Club Oasis Salinas Sea, Kap Verde

Kap Verde är ingen nyhet i sig, men det är det här fantastiska familjehotellet som är en nykomling i årets charterprogram. Hotellet har ön Santa Marias bästa läge då du bor nära huvudgatan och direkt vid ortens bästa sandstrand, Praia de Santa Maria. Det här Blue Star-hotellet är nybyggt och populärt, främst på grund av närheten till havet, men också för det stora poolområdet med separat barnpool. Här finns även gym, spa och trådlös internetuppkoppling. För barnen finns det sjävklart barnklubbar och lekplats. Ta dig hit: Fritidresor erbjuder direktflyg hit från flera orter i Sverige, samt Köpenhamn.
- Här hittar du resorna till Blue Star Club Oasis Salinas Sea.

Rundresa med flyg i Karibien

Det här är en resa för dig som vill ha något som är lite annorlunda och som sticker ut. Den här resan får dig att känna dig som en kändis eftersom du flyger mellan paradisöar i ett mindre plan som nästan känns som ditt eget. Resan utgår från Orlando så lägg med fördel gärna till någon dag här för att hinna uppleva alla parker och annat som Florida har att erbjuda. Från Orlando flyger man vidare mot Bahamas, Caymanöarna och Mexiko. Jeeptur, paradisstränder, seglingar och besök i den historiska staden Chichen Itza är bara några av de saker som gör denna rundresa till ett minne för livet. Ta dig hit: Du reser till Orlando med reguljärflyg som bokas via till exempel Ving. Rundresan bokas hemifrån hos Ving.
- Läs mer om rundresan i Karibien hos Ving

Nilenkryssning, Egypten

Apollo har länge kunnat erbjuda sina gäster kryssningar på Nilen, men i år lockar de med nyheten “Kryssning i Röda havet”. Här kryssar du med MSC Armonia med start i den kända turistorten Sharm El Sheik. Därifrån styr man sedan vidare mot Safaga, Eilat, Aqaba och Sokhna. På det här sättet får du se och uppleva flera olika platser och kulturer. Allt från historiska Jerusalem till magnifika Petra i Jordanien. Du kan självklart också följa med på en utflykt till Kairo för att se pyramiderna. Ifall du efter kryssningen vill slappa på en strand med sol och bad går det utmärkt att kombinera kryssningen med en veckas sol och bad. Ta dig hit: Direktflyg med Apollo till Sharm El Sheik från Malmö, Göteborg och Stockholm.
- Läs mer om kryssningar hos Apollo

Dominikanska republiken

I vinter kan du flyga direkt till Dominikanska republiken i lite högre klass. Det är Apollo som i samarbete med Finnair kan erbjuda detta. Passa på att skämma bort dig lite extra då Finnair på dessa flyg rear ut sin businessklass. Platser som du i vanliga fall får betala väldigt mycket mer för kostar nu endast från 4198 kronor extra per person. Du får då en stol som kan fällas ut till säng, separat incheckning vid utresan, filt, kudde, bättre hörlurar, egen tv-skärm och mat och dryck av hög standard. När du är framme kan du sedan, utvilad, njuta av några av karibiens bästa stränder. Ta dig hit: Direktflyg till Dominikanska med Finnair från Stockholm och Göteborg.
- Här hittar du resorna till Dominikanska Republiken


Fler charterresor

Om Isla Mujeres Mexiko

Utanför Cancun på Riviera Maya ligger ön Isla Mujeres. Ett strandparadis med kritvita stränder och turkost hav. Hit reser man för att sola, bada och äta god mexikansk mat. De allra flesta hotell ligger på stranden, många med all-inclusive.
32°
Klimat i oktober
27°
Badtemp i oktober
Populära resor från Göteborg till Isla Mujeres