Vinterns charternyheter i Karibien

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: andreas_t, medlem sedan 2007
Foto: cingelsson, medlem sedan 2006
Karibien är hett i vinter. Nu går det charter till det tropiska paradiset Barbados och färgstarka Kuba.

Det blir alltmer populärt att resa till Karibiens heta öar. I vinter blir det lättare än någonsin, då Fritidsresor har charter från Stockholm till Barbados. Vintersäsongen på Barbados varar mellan 14 december och 22 februari. Apollo, Fritidsresor och Ving har charter till Kuba mellan den 15 december och den 15 mars.

Med sand mellan tårna på Barbados

Barbados är det perfekta resmålet för soltörstande nordbor. Här är genomsnittstemperaturen på 26 grader och det finns allt du behöver för en skön semester: kritvita stränder, behagliga badtemperaturer. god mat och spännande upplevelser. Du kan välja mellan att bo på syd- eller västkusten, beroende på vad du är ute efter. Västkustens stränder passar bäst för barnfamiljer, då det är mer skyddat för vind och stora vågor. Södra kusten har ett större utbud av restauranger, barer och butiker.

Bäst på Barbados
Oavsett var du väljer att bo, så kan du alltid åka på utflykter. En rundtur på ön är en perfekt start, och inkluderar både stopp för bad och en inblick i öns historia, där man reser 300 år tillbaka i tiden vid Sunbury Plantation House. Du som hellre stannar på stranden på dagen, kan istället lockas av en kvällsutflykt med äkta karibisk strandfest. Det finns också massor av båtutflykter att välja mellan. Snorkla med havssköldpaddor och njut av den stekande solen på Karibiens turkosa vatten.

Charmiga och färgstarka Kuba

Kuba är en del av Apollos charterutbud sedan förra säsongen, men nu börjar även Fritidsresor och Ving att åka hit. Det finns flera resmål att välja mellan. Varadero är bra om du gillar att ha många aktiviteter att välja mellan. Här finns också en lång strand. Fiskebyn Jibacoa ligger liigger några mil öster om Havanna med gröna berg och fina stränder. Här bor du nära lokalbefolkningen och kommer närmare det “riktiga Kuba”. Den lilla vackra ön Cayo Santa Maria har långa, vita stränder, och passar perfekt för dig som bara vill ha det lugnt och skönt. Missa heller inte ett besök i huvudstaden Havanna, ett måste när man är på Kuba.

Aktiv hetta på St Lucia

Från och med 22 december så har Apollo resor
till den karibiska pärlan St Lucia. Det här är en ö täckt av frodig
regnskog och det är ett perfekt resmål för dig som inte bara vill sila
sand mellan tårna. Här finns grymma möjligheter till hike och fantastisk dykning. I tillägg är det en perfekt paradisö men smekande mjuka stränder.

Slående vackert på Dominikanska

Ett större sug efter Karibien har gjort att Ving ökat sitt utbud här, med resor hit i från november till april. Nytt för i vinter är Punta Cana på Dominikanska Republiken med tio nya hotell i två orter, samtliga på stranden och med all-inclusive. Punta Cana har milslånga vita, finkorniga stränder. Vill man shoppa är det bäst att bege sig till någon av de shoppingcenter som finns längs kusten. Bayahibe är en liten
fiskeby på östra sydkusten med den rätta känslan. Här finns fantastiska stränder och ett skön lokalt kvällsliv med några barer och restauranger i
hamnen.

Charter till Barbados


Charter till Kuba


Karibien

I väntan på turister
3 / 31
Sitter o spanar lite
7 / 31
Hästparkering
13 / 31
Centrala Havanna - Plaza de la Cathedral
15 / 31
Vy från enda restaurangen
16 / 31
Cayo Blanco, den vita ön.
17 / 31
Havannas coco loco taxi
19 / 31
a Pink ride of Havana
20 / 31
Utsikt över Viñalesdalen.
22 / 31
Stranden i Varadero
23 / 31
Skönt med skugga
25 / 31
Taget från bilen
30 / 31