Vinter i Stockholm

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Richard Ryan
Bild: Richard Ryan
Foto: zorrito, medlem sedan 2006
Bild: Gröna Lund
Vintern lägger sig över Sverige och julen närmar sig med stormsteg. En storstadsweekend på nära håll kan vara precis vad du behöver för att koppla bort vardagen.

Hitta julstämningen

Om du behöver komma i stämning eller blir sugen på glögg kan du besöka någon av de många marknaderna.

Gamla Stans julmarknad
22 november - 23 december från 11-18 dagligen. Gamla Stan är mysigt i vanliga fall och smyckat för jul kan det bara bli bättre. Strosa runt bland stånden och kika på hantverk och låt dig väl smaka av varma drycker.

Gröna Lunds julmarknad
21 november - 21 december, öppet på helgerna med gratis entré för alla. Njut av julmarknaden och de vackra ljusen eller testa lyckan på skridskobanan. Du kan lämna 70 kronor i deposition och låna både hjälm och skridskor.

Skansens julmarknad
Mellan den 29 november och den 21 december anordnas traditionell julmarknad med hantverk och godsaker på Skansen. För den händige finns även julverkstaden med halmslöjd och ljusstöpning.

Mat och dryck i annorlunda tappning

Kaknästornet
I Kaknästornet på Gärdet kan du slå dig ner på 155 meters höjd och beundra utsikten över staden samtidigt som du avnjuter middag eller fika. Boka gärna bord i förväg, då ingår även hissavgiften på 35 kronor per person.

Den Gyldene Freden
Nationalskalden Bellman brukade avnjuta middagar med vännerna här och idag är det bland annat Svenska Akademiens regelbundna mötesplats. Á la carte-menyn präglas av svenska delikatesser och husmanskost och det serveras även lunch i samma stil. Beläget på Österlånggatan 51.

Absolut Ice Bar Stockholm
Mitt i city hittar du världens första permanenta isbar där temperaturen alltid ligger på minus. Du kan förboka ett 40-minuters besök för 180 kronor och då ingår varma kläder och en Absolut-vodka drink i isglas. Fredagar och lördagar efter 21.45 är det öppet för drop-in-gäster. Isbaren håller även öppet på nyår och då varar besöken kring midnatt en timma och ett glas champagne ingår. Boka i tid! Du hittar baren på Nordic Sea Hotel på Vasaplan.

Julshow och konsert

Åk till Stockholm och njut av julbord och förstklassig underhållning tillsammans med familj, vänner eller kollegor.

Sissel Christmas Concert
Julkonsert på Cirkus den 9 december klockan 19.30. Biljetter beställer du via Ticnet och de kostar 470 kronor, men då ingår en tvårätters middag i Cirkus restaurang innan konserten.

REA – Show med julbord på Hamburger Börs
För den som hellre vill käka och gå på underhållning under dagen finns julbord och showmatiné med REA-gänget på Hamburger Börs. Biljetterna kostar 695 kronor och bokas via Ticnet eller den egna sajten. Det första datumet är 4 december och i ensemblen återfinns bland annat Anders Lundin och Rachel Molin.

Julfrossa – en gnistrande julshow
En rolig familjeföreställning med Teater Pero på Sveavägen 112. Julkul för hela familjen då showen passar alla över 5 år. Biljetterna kostar från 80 kronor och köpes lättast genom den egna sajten.


Psst! Om du planerar att turista och röra dig med buss och tunnelbana kan ett Stockholmskort vara en god idé. Du kan välja mellan 24, 48 eller 72 timmarskort och då ingår fri entré till 75 muséer och gratis kollektivtrafik.

Hitta allt om Stockholm på ett ställe

Sponsrade erbjudanden:


Mer info:
Kaknästornet
Gyldene Freden
Absolut Icebar
Hamburger Börs
Teater Pero
Besöksguide Stockholm