Vinter i Paris

Yael
Medlem sedan 2008, besökt 19 länder

Bild: Yael Zukovsky Fitoussi
Bild: Yael Zukovsky Fitoussi
Foto: travelfun, medlem sedan 2006
Under vintern kan du generellt hitta både billigare resor och hotell i Paris. Den mörka årstiden är även en utmärkt tid att besöka kaféer och restauranger, shoppa eller bara strosa runt i mysiga kvarter.

I vintermörkret kan du ta tillfället i akt och verkligen uppleva vad den sprudlande staden har att erbjuda. Njut av de utsmyckade gatorna och de udda kvarteren eller passa på att fynda designerplagg när vädret kanske ändå inte tillåter sightseeing.

Upplev vinterstämning i hjärtat av staden

Fram till sista februari kan du ta del av äkta vinteraktiviteter mitt i Paris. Hôtel de Ville, som är borgmästarens säte, bygger nämligen årligen upp en stor skridskorink mitt framför den pampiga byggnaden. Att åka är helt gratis och behöver du skridskor finns sådana att hyra på plats för 5 euro.

Besöker du Paris i början av januari kan du fortfarande ha stor chans att uppleva den glittrande julbelysningen längs paradgatan Champs-Elysées. Även det klassiska varuhusdistriktet vid Opera Garnier bjuder på vackra ljusdekorationer långt in i januari. Mest känt är Galeries Lafayette, vars designade julgran och skyltfönster anses konkurrera med motsvarande fenomen i New York.

Fynda bland modebutiker och lyxrestauranger

Efter julledigheten sätter den årliga vinterrean igång. 2010 års upplaga äger rum mellan 6 januari - 9 februari och startas med fyra evenemangsfyllda dagar, där återförsäljare bjuder in till festligheter i de olika shoppingdistrikten. Du kan bland annat ta del av en traditionell bal musette eller gastronomiska tillställningar med berömda kockar. Precis som tidigare år har Paris turistbyrå även tagit fram ett flertal shoppingrutter, där du kan hitta kläder som passar just din stil. Gör shoppingtestet och ta reda på vilken typ av shoppare du är.

I vinter kan du även lyxa till det billigt i Paris, genom att äta för halva priset på några av Paris mest exklusiva krogar. Präglade av lågkonjunkturen håller allt fler Parisbor och turister i plånboken, vilket har gjort att ett flertal gourmetrestauranger nu lockar med upp till 50 procent rabatt på notan. Exempel på krogar som priskrigar är Le Cristal Room, Cou de la Girafe, Sensing, Le Lutin dans le Jardin och Villa Victoria.

Strosa i mysiga och trendiga Marais

Marais är ett av Paris mysigaste områden, beläget mitt i stadskärnan och med gångavstånd till de flesta sevärdheter. De smala gatorna och gränderna kantas av äldre karaktärsfyllda hus och du hittar mängder av små boutiquer, allt ifrån vintage till trendiga modekläder. Längs Rue de Rosiers, huvudgatan i de judiska kvarteren, finns judiska bagerier och gamla bokhandlar samt populära små matställen vilka erbjuder både kosherpizza och falafel på menyn. I de gay-vänliga grannkvarteren hittar du stilfulla restauranger samt trendiga pubar och nattklubbar.

Passa på att besöka området på en söndag eller en helgdag. Till skillnad från resten av den livliga metropolen är det mesta öppet i dessa kvarter. De smala gränderna fylls snabbt av både lokalbefolkning och turister som strosar runt och njuter av den härliga atmosfären.

Nyfiken på Paris? Läs mer här.

Mer info:
Shoppingrean i Paris

Flyg till Paris

Hotell från 3 stjärnor i Paris

Om Paris Frankrike

Frankrikes huvudstad Paris är en romantisk stad med mycket kultur. Här finns sevärdheter som Eiffeltornet, Triumfbågen, katedralen Notre Dame och konstmuseet Louvren. Staden är full av liv med uteserveringar, promenadstråk och mysiga parker.
Historia
Arkitektur
Weekend
Storstad
Romantiskt
21°
Klimat i september
1 / 29
Thinkstock
Jardin de Luxenbourg
6 / 29
Musslor på restaurang Marco Polo vid Nation
8 / 29
Palais Chaillot
10 / 29
Kypare utanför Café de Flore
11 / 29
Eiffeltornet från nära håll
12 / 29
Utsikten framför Sacre Coeur.....
14 / 29
Sacré - Coeur
15 / 29
Marknad i Paris33333333
16 / 29
Triumfbåge #3
19 / 29
Triumfbågen med Champs-Elyses
22 / 29
Metrostationen Montmartre Paris
23 / 29
Takåsarna i Paris
24 / 29
Triumfbågen i solnedgång
27 / 29
Det magnifika varuhuset
29 / 29