Vildmarkslyx vinner stort

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: Singita Game Reserves
Foto: Singita Game Reserves
Foto: Singita Game Reserves
Foto: Singita Game Reserves
Singita Sabi Sand & Kruger National Park i Sydafrika utsågs nyligen till världens bästa hotell. Det är resemagasinet Leisure + Travels läsare som för trettonde året i rad har utsett sina favoriter världen över i omröstningen 2008 World's Best Awards.

Singita Game Reserves erbjuder lyxiga övernattningar i vildmarken för finsmakare med safarisug. Men kostar det så smakar det, runt 14 000 kronor för en natt i dubbelrum, men då ingår helpension och utflykter. Hotellet är det första i Sydafrika att vinna den prestigefyllda tävlingen tre gånger, 2004, 2006 och nu 2008 och prisades vid en gala i New York i juli.

I Sydafrika finns tre av Singitas lyxboenden i Sabi Sand Reserve, känt för sina många leoparder och ytterligare två i utkanten av den välkända Krugerparken.

Indiskt hotell på andraplats

Lyxiga hotellet Oberoi Rajvilas i Jaipur, Indien kom på andra plats i omröstningen och därefter kom Fairmont Mara Safari Club i Masai Mara, Kenya där gästerna bor i permanenta lyxtält som sägs vara en perfekt plats för att spana in flodhästar. Totalt röstades 100 favoriter fram och på över tio av platserna återfanns välkända hotellkedjan Four Seasons.

Mer info:

Travel and Leisure
Singita Game Reserves

<a href="http://www.reseguiden.se/resor/sydafrika/za">Finn inspiration på Sydafrikas resmålssida.</a>