Victor skrev månadens guide

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Victor Carrera, alias "Zorrito", skrev en fantastisk guide om vårt exotiska grannland Island. Många har nog tänkt tanken att åka dit, men få verkar komma iväg. Låt dig inspireras av Victors guide och ta del av alla hans tips på hur du gör för att få ut det mesta av resan.

Det var verkligen ingen lätt uppgift att välja ut den bästa guiden. Vi har fått in otroligt många bra bidrag, men till slut valde vi Victors guide “ Ett exotiskt land nära dig”. På ett väldigt enkelt och lättsamt sätt beskriver Victor ett land som ligger så nära, men som ibland känns ganska exotiskt och avlägset.

Månadens guide

Victor, som kallar sig för “Zorrito” på Reiseguiden.se älskar att resa. Han gör det ofta och gärna och då helst tillsammans med sin fru. Vi är väldigt tacksamma över att ha fått glädjen att ta del av hans berättelse och alla fantastiska bilder. Victor blev oerhört glad när han fick veta att det var hans guide som blivit utvald till Månadens guide och att han får ett resebidrag på 10 000 kronor som han kan använda till nästa resa.

Juryns motivering

“Victor har på ett bra och tydligt sätt beskrivit landet som så många är nyfikna på. I sin guide skriver han om hur man lättast tar sig runt på ön, vad man inte bör missa och delar även med sig av sina egna smultronställen och praktiska tips. Dessutom har han delat upp guiden på ett bra sätt som gör att man vill läsa den från början till slut. Alla dessa faktorer ledde till att det slutligen var därför vi valde Victors guide som vår favorit.”

Hej Victor, hur känns det att bli belönad med ett resebidrag på 10 000 kronor?
Det känns fantastiskt att vinna tävlingen bland många andra fina bidrag. Det är inte varje dag man får 10 000 kronor som belöning för att berätta om det man tycker om mest - att resa och upptäcka nya platser.

Vad fick dig att välja Island som destination för guiden?
Det var egentligen ett ganska enkelt val. Jag har alltid velat åka till Island, men det tidigare höga prisläget hade inte gjort det möjligt. Island är ett litet land med imponerande naturupplevelser.
Intresset för Island har ökat bland skandinaver och trenden kommer förmodligen att fortsätta den vägen den närmaste tiden. Många människor är nyfikna på vårt nordligaste grannland och vill veta mer om det. Så när månadens tema handlade om nordiskt ljus, tvekade jag inte vilken destination jag skulle välja att beskriva.

Har du redan nu resplaner, där bidraget kan komma till pass?
Självklart! Min fru och jag åker till Maldiverna i slutet på augusti. På vägen hem gör vi en 3 dagars stopover i Abu Dhabi. Emiratet är fullt med lyxhotell och vi hade inte bestämt oss var vi skulle bo. Nu har vi det, tack vare Reseguiden. Det blir nog ett fint rum på Emirates Palace :)

Vilken är din absoluta drömresa?
Bora-Bora är definitivt ett ställe som jag skulle vilja besöka, men det finns många öar på Maldiverna som jag skulle vilja utforska också.

Läs Victors guide här.

Vi vill också passa på att gratulera Raija Kouhia, alias “Raijak” som får Reseguidens bonusbidrag.
Raija fick folkets röst på Facebook med sin guide "Mitt finska smultronställe Jakobstad" och får 2000 kronor att använda till nästa resa.