Vi ♥ sommaren i New York!

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: cingelsson, medlem sedan 2006
Foto: kin82, medlem sedan 2006
På sommaren vill vi gärna flytta ut i gröngräset och New York är en stad som verkligen har förstått hur man firar sommar på bästa sätt. Vi tipsar om sköna sommarnöjen i staden som aldrig sover.

I New York flyttar en stor del av kultur och nöjeslivet ut i stadens parker under sommarmånaderna, och som en extra bonus är mycket av det gratis. Lägg sedan till en massa coola takterrasser och du behöver inte längre tveka över vilken stad du ska välja för din långweekend. Ofta finns flygbiljetter från Sverige till New York för runt
4 000 kronor, så resan behöver inte heller bli så dyr.

1. Gratis musik och teater i parken

I Central Park (och flera andra parker) kan du under de flesta av veckans dagar gå på gratiskonserter. City Parks Foundation presenterar Summerstage, gratis konserter och annat kul i stadens parker. Huvudscenen ligger i Central Park, nära Ramsey Playfield och stil och genre på konserterna varierar. En annan sommartradition är Shakespeare in the Park, som har funnits sedan 1954. I sommar spelas två olika pjäser och du kan se någon av dem, så gott som dagligen på Delacorte Theater i Central Park.

2. Picknickfilt + film = sant

En annan mysig sommarföreteelse är utomhusbio. Ett perfekt ställe för film och picknick är Bryant Park där det visas nya filmer varje måndag. Ta med dig picknickfilten och gå dit vid fem-snåret, filmen drar sedan igång kring åtta-nio. Brooklyn Bridge Park är ett annat ställe som visar film, dessutom med cool utsikt över vattnet. Torsdagar är det som gäller där i sommar.

3. Terrasser lite närmare himlen

Missa inte takterrasserna när du besöker New York. 230 Fifth är en populär terrass med schysst utsikt. Som namnet antyder ligger den på 230 Fifth Avenue. Ett annat alternativ (av många) är Mad46, som toppar Roosevelt Hotel på 46th Street och Madison Avenue. Signaturdrinken heter Madmojito och till den kan du även låta dig smaka av lättare rätter. Många hotell har egna takterrasser och det finns gott om varianter att välja på.

Tips! Vill du hellre vara inne en stund? Sugen på modern konst? Prova det världskända konstmuseet MOMA! På fredagar mellan 16-20 är det dessutom gratis inträde.

– Vi bodde i New York!

Reseguidens medlem Sallskapet har bott i New York och bloggat sina bästa tips på vad man kan göra i staden. Spana in dem här.

Läs mer:
230 Fifth
Mad46
Summerstage
Shakespeare in the Park
Måndagsfilm i Bryant Park
Torsdagsfilm i Brooklyn Bridge Park


Mer New York! Resor och inspiration.

Flyg till New York från en rad orter:

Hotell i New York

Om New York New York, USA

Staden som aldrig sover - New York med Manhattan i spetsen är mångas favoritstad med en puls och ett utbud som slår det mesta. Central Park i mitten kantas av raka gator fyllda av skyskrapor med butiker, restauranger, företag och bostäder. Alla delar med sin charm och sitt utbud.
Nöjesliv
Konst
Kultur
Weekend
Storstad
Nattliv
Shopping
26°
Klimat i september
Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53