Vi älskar Florida!

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: Thinkstock
Foto: worldofmarie, medlem sedan 2007
Foto: dagfinn, medlem sedan 2006
Foto: worldofmarie, medlem sedan 2007
Foto: suvgirl, medlem sedan 2011
Foto: niinas, medlem sedan 2010
Svenskar älskar att resa till USA, och speciellt till Florida har blivit väldigt populärt. Du upplever staten bäst med hyrbil och här tipsar vi om fem favoriter som du borde se när du är där.

Florida har verkligen allt; storstäder, stränder, tropiska öparadis, nöjesparker, nationalparker, spännande sjurliv, extremt bra shopping och sol – mycket sol! Här tipsar vi om fem favoriter som du inte får gå miste om i “The Sunshine State”.

1. Fort Lauderdale

Fort Lauderdale, eller Venice of America som staden också är känd som på grund av de många kanalerna, är ett populärt resmål med mycket att erbjuda. Det bästa sättet att uppleva Fort Lauderdale på är med en båttur på kanalerna där man får se hus och båtar man bara kan drömma om att äga själv. Trevligt och intressant! Att staden dessutom har en fantastisk sandstrand gör att det är perfekt att bo här i några dagar på väg upp- eller nerför Floridas östkust.

2. Disney World

Ett besök på Disney World, där drömmar går i uppfyllelse, är en självklarhet när man är i Florida. Det här är en attraktion som uppskattas av besökare i alla åldrar. Tänk på att Disney World är enormt och består av flera parker, du behöver därför flera dagar här för att hinna se allt. Några favoritattraktioner som du absolut inte får gå miste om när du är där är “Soarin” som ligger i Epcot-parken och “Tower of Terror” i Hollywood Studios-parken.

3. Naples

För många är det västkusten av Florida som är den bästa, man kan i alla fall tryggt säga att de finaste stränderna ligger där. Naples ligger ganska långt ner på västkusten och är en perfekt utgångspunkt för att upptäcka den här delen av Florida. Staden har en fin, kritvit strand, det är nära till nationalparken Everglades och staden är ett mekka för den som gillar att fiska – speciellt djuphavsfiske som är populärt här. Från piren som ligger mitt i staden är det fritt fram för alla att kasta ut linan och det är helt gratis.

4. Siesta Key

En annan favorit på västkusten är vidunderliga Siesta Key, en ö utanför Sarasota. Här är sanden som potatismjöl och man kunde lika gärna ha befunnit sig på en söderhavsö. Du kan hyra en lägenhet eller ett hus på stranden och njuta av den berömda solnedgången från din egen balkong. På Siesta Key finns allt du behöver när det gäller butiker och restauranger, och det är nära till större städer som Sarasota och St. Petersburg.

5. Key West

Det är klart att du måste besöka Key west när du är i Florida. Det bästa sättet att ta sig dit är med bil, och bilturen bjuder på en spektakulär utsikt. Vill du inte köra eller inte har möjlighet att övernatta kan du ta båten hit från bland annat Fort Myers på västkusten. Båten avgår på morgonen och återvänder på kvällen. Key West känns som en karibisk ö, och inte alls som en del av USA. Vackra stränder, härlig atmosfär och turkost hav.

Klicka här för att hitta flyg till Florida.

Klicka här för att hitta ett hotell i Florida som passar dig bäst.

Här hittar du hyrbilar i Florida till bra priser.

Här kan du läsa vad våra medlemmar tycker och tänker om Florida.


Flygbiljetter till FloridaPopulära hotell i Florida