– Vi åkte till Panama

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: tigerlou, medlem sedan 2008
Foto: engborg, medlem sedan 2008
Foto: tigerlou, medlem sedan 2008
Foto: gordita, medlem sedan 2006
– Till Panama ska man åka lite kravlöst och ta livet som det kommer, säger Karin, som spenderade en vecka i Panama City i oktober.

Karin deltog i en tävling i Metro förra hösten.
– En dag fick jag ett mail där det stod att jag hade vunnit en resa till Panama City. Först trodde jag att det var ett skämt, berättar Karin.
Hon valde att ta med sig sin kompis Louisa, eller Tigerlou, som hon heter på Reseguiden.
– Jag blev så glad. Det var som en vinst för mig också, ler Louisa.

Panama ligger i Centralamerika mellan två hav: Stilla Havet i söder och Karibiska Havet i norr. Utöver de två kusterna gränsar Panama till Columbia och Costa Rica. Bästa tiden att besöka Panama är i den torra perioden mellan december och april.

Nästan inga turister

– Eftersom vi åkte i oktober var det lågsäsong, berättar Karin. Vi träffade knappt några andra turister. Det var riktigt skönt! Förutom att det regnade några enstaka dagar var det fint väder annars. Om man ändå ska shoppa eller vandra i regnskogen några dagar spelar det ju ingen roll om det regnar lite. Vi hann ju med att sola och bada också, fortsätter hon.

Alla var snälla och hjälpsamma

Att resa som ensamma tjejer upplevde de aldrig som något problem, och de kände sig aldrig otrygga under resans gång.

– Alla var så otroligt hjälpsamma, berättar Louisa. Det var inte många som kunde engelska, men ändå var alla så snälla och ville hjälpa till. Om vi inte hittade vägen var det bara att stå där och se lite vilse och förvirrad ut till någon kom fram och hjälpte oss, fortsätter hon. Det kunde till exempel vara en mamma med sina tre barn som sedan följde oss hela vägen hem till vårt hostell.

Karin och Louisas tips för dig som vill åka till Panama:


Åk buss i stället för taxi
– Vi träffade jättemycket trevligt folk och transporten blev en upplevelse i sig.

Bo på hostell
– Vi bodde på ett jättemysigt hostell och träffade massa trevliga människor. Det tror jag inte vi hade gjort på samma sätt om vi hade bott på ett fancy hotell.

Ta dig ut till de fina stränderna ute på öarna
– På stränderna nära stan för vågorna med sig en del skräp från kanalen. Vi åkte på båtutflykt till Isla Taboga och solade och badade en hel dag. Tröttnar du på stranden kan du bara vandra rakt in i djungeln!

Vandra i regnskogen
– Vi åkte till Soberania National Park och vandrade bland alla märkliga träd och växter. Regnskogen i Panama är verkligen helt speciell!

Åk till Panamakanalen
– Titta på de enorma båtarna som trafikerar i kanalen – man behöver inte stanna så länge, men det är faktiskt en ganska häftig upplevelse.

Strosa i de gamla delarna av Panama City
– Ta några timmar och strosa omkring och kika på de fina koloniala byggnaderna.Flyg till Panama

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=4285cf5570e3635988681e0bb7ae712a&site=reseguiden&javascript=1“”]

Om Panama

Panama är ett spännande resmål för dig som vill uppleva karibiska sandstränder, spännande indiankultur och tropisk regnskog. Reser du hit på chartersemester kan du bo i Panama City eller i mysiga Playa Blanca, alldeles vid Karibiska havet.