– Vi åker helst till Grekland i sommar

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: lime82, medlem sedan 2005
Vi har frågat våra medlemmar vilket Medelhavsland de helst besöker i sommar. Störst antal procent svarade att de vill till Grekland.

Det visar sig att Medelhavssemester för många är synonymt med blå-vita hus, härliga bad och tzatziki. Det är Grekland som lockar mest även i sommar, men Italien är hack i häl.

Grekland populärast i sommar

När vi frågade våra medlemmar vilket Medelhavsland de allra helst besöker i sommar svarade allra flesta att de vill åka till Grekland. Semesterlandet slog dock bara grannen Italien med en hårsmån och kanske är det just möjligheten kombinera sol, bad, landsbygd och storstad som gör Italien till ett populärt val vid sidan av klassiska Grekland.

Intresset svalt för Frankrike

Kroatien hamnar på tredje plats, följt av Spanien och Turkiet. Längst ner på listan återfinns Frankrike. Kanske är det på grund av att Rivieran som är landets Medelhavsdel är känd för att vara ganska dyr och exklusiv. Bara sex procent av de svarande uppgav att de ville åka till Frankrike i sommar.

Nyfiken på Grekland? Inspiration, resor och fler artiklar här.

Charter till Medelhavet

Om Grekland

Grekland är ett land med mer än tusen öar där de mest populära är Kreta, Rhodos och Kos. Landet erbjuder härligt väder, fina stränder och väldigt god mat. Flygtiden ligger på runt tre timmar. Hit är det bäst att resa maj - september.