Venedig

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: beoj, medlem sedan 2006
Foto: ellismellis, medlem sedan 2006
Foto: em9025, medlem sedan 2008
Bild: Ellismellis
Med sin alldeles speciella atmosfär är det inte svårt att komma i den rätta stämningen i Venedig.

Många uppskattar lugnet som präglar staden då den är helt bilfri. Ska du transportera dig mellan stadsdelarna är det båtbussarna “vaporetto” eller båttaxi “traghetti” som gäller. Eller kanske en romantisk kanalfärd i gondol?

Ett måste är att besöka Markusplatsen, slå sig ner på en av de många restaurangerna, ta ett glas och njuta av utsikten. Men är du hungrig får du mer för pengarna på någon av sidogatorna. Här hittar du också Europas äldsta kafé, Caffé Florian, som kan skylta med tidigare gäster så som Casanova, Rousseau, Wagner och Hemmingway.

Helt otroligt vacker!
Reseguidens medlem Ellismellis åkte till Venedig i april.
– Som många andra så ville även jag uppleva Venedig i Italien. Självklart var vi vid Rialtomarknaden, Markusplatsen, Markuskyrkan, Dodgepalatset och många andra av Venedigs kännetecken. Jag upplevde staden både som större och renare än vad jag hade förväntat mig. Och helt otroligt vacker! Trots en hel del turister upplevde jag lugn och stillhet bland gränder och kanaler.

Vill man shoppa är det inte svårt att göra av med pengar i Venedig. Här finns nämligen allt du kan tänka dig. Är du i närheten av Piazza San Marco, passa då på att spana in de stora italienska namnen Armani, Dolce & Gabbana och Gucci. Ett annat tips är att åka till Calle dei Fabbri som är ett av Venedigs berömda shoppingstråk. Om du vill se hur maskerna till Venedigs karneval tillverkas ska du bege dig till L'Arlecchino på Calle dei Christi. Här kan du besöka verkstaden och även handla lokala souvenirer.

– Det finns mängder av små butiker som säljer vanligt krimkrams och turistprylar och ännu fler butiker som säljer handgjorda ansiktsmasker av papier-maché, berättar Ellismellis.

– Venedig är dessutom känd för sitt glas. Det finns allt möjligt i glas, från halsband till vinkaraffer.

– Men framför allt är Venedig som sagt otroligt vacker! Det tror jag att alla säger som har varit där. Alla kanaler, gränder och hus är unika och har sitt speciella utseende. Hela staden är en härlig oas som ger mängder av vackra intryck – och träningsvärk i benen för det är mycket gående.
– Hit vill jag åka igen, avslutar hon.


Hitta resan till Venedig

Flyg
Hotell från 3 stjärner

Italien

Vy över stad o hav i Vernazza
2 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
3 / 28
Manarola, chillside
4 / 28
Hissnande vackert på Sardiniens västkust
5 / 28
Chiesa di Santa Maria dell'Isola
8 / 28
Utsikt från Hotel Caesar Augustus, Capri
9 / 28
På vandring runt Drei Zinnen (2400 möh)
10 / 28
Venetiansk karnevalsmask
11 / 28
Varma bad i Augusti
12 / 28
Solnedgång i Sorrento
13 / 28
Dags for marmelad!!!!
14 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
18 / 28
Husen vid vattnet
19 / 28
Porten in till gamla stan i Garda
20 / 28
Utsikt från Villa San Michele
21 / 28
Grannens trapp.
23 / 28
Canal Grande vid Rialto
28 / 28