Västkustens gourmetpärlor

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Ellinor
Ledighet betyder för många att man unnar sig det där lilla extra. Att äta en välkomponerad middag på en restaurang med vacker utsikt är en underbar semestersyssla. Här tipsar vi om några smultronställen längs Bohuskusten.

1. Hotell Ekenäs, Sydkoster

Hotellets stora uteservering har norra Bohusläns kanske vackraste utsikt. Mellan tuggorna kan du vila ögonen på Kosterfjordens böljande vågor och passerande båtar.
Var: Kosteröarna utanför Strömstad.

2. Väderöarnas Värdshus

Väderöarna är sista utposten innan havet tar vid på allvar. Närheten till naturen och havet gör detta till en alldeles speciell upplevelse. Det lilla värdshuset har nio rum och på sommaren är Bryggcafét öppet där man kan hugga in på en räklåda eller smaskiga baguetter.
Var: I havsbandet utanför Fjällbacka.

3. Vatten Gourmet och Café

Du hittar restaurangen i samma byggnad som Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn. Passa på att besöka de spännande utställningarna och avsluta med en god måltid. Till vardags är Vatten ett mysigt kafé med hembakt bröd men på sommaren är det också en gourmetrestaurang som har öppet på kvällstid.
Var: Skärhamn, Tjörn

4. Restaurang Tenan- Grand Hotell Marstrand

I bottenvåningen på Grand hotell hittar du en välkänd restaurangpärla med härlig veranda. Köket är inspirerat av havets läckerheter och hotellet har behållit sin gamla charm. Övernatta på ön och besök Carlstens fästning.
Var: Marstrand, strax norr om Göteborg.

Samtliga restauranger ovan finns omnämnda på Västsvenska Turistrådets sida Västsvensk Mersmak. Där finner du mer information och fler västsvenska gourmetpärlor.

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21