Vårweekend i Europa

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Möt våren i en av Europas härliga weekendstäder. Marbella, Nice, Rom, Lissabon och Wien är några resmål som lämpar sig riktigt bra i vårsolen.

Unna dig en skön weekend med storstadspuls i vår. Det finns många trendiga och sevärda städer där du kan spendera en helg med vårens första sol, shopping och sevärdheter värda att fotografera.

Marbella är solkustens exklusiva pärla

Marbella ligger på den spanska solkusten och lockar med mycket mer än bara golf. Här finns fina stränder, eleganta restauranger och bra shopping i varuhuset El Corte Ingles. I den stora hamnen Puerto Banus lägger både kryssningsfartyg och yachter till. Här finns dessutom några av Europas mest exklusiva nattklubbar. Marbella bjuder även på museum, sevärdheter och kultur. Flygen landar i Malaga, runt 30-40 minuter från Marbella.
- Utvalda hotell i Marbella
- Hitta lägsta flygpris till Malaga
- Weekend i Spanien

Nice är Franska rivierans huvudstad

Nice kallas för Franska rivierans huvudstad och lockar med lyx, sol och en strand mitt i staden. Här möter du dessutom Europas äldsta stad. Resmålet är perfekt för dig som vill kombinera bad med shopping, konst och kultur. Bästa läget är vid den sju kilometer långa strandpromenaden Promenade des Anglais. I charmiga gamla stan ligger de flesta restaurangerna, med rätter inspirerade från både franska och italienska köket. För den som är ute efter shopping så finns det både större kedjor och mindre butiker att shoppa loss i. Ta dig runt till fots eller på cykel.
- Utvalda hotell i Nice
- Hitta lägsta flygpris till Nice
- Weekend i Frankrike

Rom bjuder på kulturskatter och lyxig shopping

Rom är en italiensk antik skönhet med många kända kulturskatter. Staden uppäcker du bäst till fots. Kända landmärken och sevärdheter är amfiteatern Colosseum, fontänen Fontana di Trevi och Vatikanstaten. Det finns även många kyrkor och museum att kolla in. Lyxigaste shoppingen hittar du kring spanska trappan, men då måste plånboken vara stor. Vill du ha något prisvärt ska du kolla in butikerna på Via Nazionale, Via Cola di Rienzo och Via Appia Nuova. I Rom kryllar det dessutom av uteserveringar och barer med italienska läckerheter på menyerna.
- Utvalda hotell
- Hitta lägsta flygpris till Nice
- Weekend i Italien

Charmiga Lissabon ligger nära havet

Lissabon ligger på kullar nära havet i Portugal och har på senare år blivit ett populärt weekendresmål. Det är en charmig hamnstad med historiskt centrum där nytt blandas med gammalt. Bra sevärdheter är den sagoliknande borgen Castelo de Sao Jorge och Belemtornet som finns med på Unescos världsarvlista, den medeltida stadsdelen Alfam och den viktorianska hissen Elevator de Santa Justa vid Rossio. Det är dessutom lätt att kombinera Lissabon med de två badorterna Estoril och Cascais, som hör till den portugiska rivieran.
- Utvalda hotell i Lissabon
- Hitta lägsta flygpris till Lissabon
- Weekend i Portugal

Wien är kultur- och caféstaden nummer 1

Wien är Österrikes bästa kulturstad med klassisk musik, välbesökta museum, pampiga byggnader och romantiska platser. Cafélivet är mycket rikt, och fika är något du verkligen ska göra här. Många sevärdheter ligger i gamla stan, som Hofburg-palatset, Stephansdomen och Karlskirche. Missa dessutom inte sagoslottet Schönbrunn. I kontrast till det gamla så finns stadsdelen Donaustadt med skyskrapor och modern arkitektur. Bästa shoppingstråket är Mariahilfer Strasse, gör dessutom ett besök på öppna marknaden Naschmarkt.
- Utvalda hotell i Wien
- Hitta lägsta flygpris till Wien
- Weekend i Österrike


Prisvärda hotell i RomFler rekommenderade hotellPrisvärda flygbiljetter