Vart åker du 2009?

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: ullen, medlem sedan 2006
Foto: mrstravel, medlem sedan 2006
Nytt år = nya resplaner. Vi har frågat våra medlemmar vart de ska bege sig under 2009 och vad de tror om trenderna för det nya året.

Har finanskris och klimatfrågor lagt sordin på stämningen eller kommer vi att resa som vanligt? Det nya året är här och vi har frågat medlemmarna vad de tror om 2009.

Några röster från forumet

Trea säger:
På sätt och vis skulle jag hoppas att svenskarna upptäcker att Asien består av mer än Thailand, men jag tror att Thailand håller i sig. Själva har vi köpt husbil och tänker utforska Europa, här finns ju jättemånga länder och platser att se och upptäcka!

Micke75 säger:
Vi åker till Thailand i januari, troligen den sista resan dit på bra länge, och det lutar åt Istanbul i vår. Italien i sommar, då blir det nog Sicilien eller Sardinien och kanske Skagen i Danmark och Prag eller någon annan höstresa också.

Reseglad säger:
Jag tror att resande kommer att fortsätta lika mycket under 2009, även om det är finanskris. Jag tror också att resande i Europa kommer att öka, jag har bland annat Malta, Spanien, Österrike och vinfest i Moseldalen inplanerat under 2009. Jag vill inspirera människor till att upptäcka Europa och gärna platser där det inte finns så mycket turister.

Elinv säger:
Jag och sambon åker till Thailand i januari och jag tror att landet kommer att hålla i sig några år till hos svenskarna. Sommaren 2009 blir det nog en vecka på island. Jag tror att sparesor till exempelvis Estland och Polen kommer att öka, men det är bara en gissning. Det är billigt och friskvård är något som är lite modernt i stressiga tider.

Jende säger:
Jag ska ge mig själv en resa till Cook Island, Nya Zeeland och Tokyo i 40-årspresent i februari. Finanskris eller inte, jag drar gärna ner på allt annat, men resa är det som får mig att leva! Förhoppningsvis hinner jag även upptäcka Yellowstone eller Alaska under 2009.

Ulleb säger:
Jag tror inte att klimatfrågorna kommer styra vårt resande, men det ekonomiska läget kanske drar ner på de längre dyrare resorna och folk åker kanske till de “billigare” länderna. Tror att Thailand håller i sig nästa år, men känner att Kambodja, Vietnam och Indien kommer mer och mer då folk börjar vilja se annat!

Vart styr du kosan under 2009? Diskutera resplaner och trender du också.