Resebolaget Kunfly har blivit förbjudna att sälja biljetter i Norge och avregistrerade i Danmark på grund av undermålig bokföring. Enligt en artikel i GP varnar nu svenska Resegarantinämnden för bolaget.

– Det finns en stor risk att man varken får någon resa eller pengar tillbaka när man köper biljett från Kunfly, säger Lena Hörnblad på Resegarantinämnden till GP.

Eftersom Kunfly endast säjler flygresor omfattas de inte av resegarantin som gäller paketresor. Men personerna bakom Kunfly driver även paketresebolaget Anatolien resor, som omfattas av garantin. Kunder som köpt flygbiljetter via Kunfly och trott att garantin gäller båda bolagen har därmed fått sig en tråkig överraskning.

Företaget har officiellt ställt in all sin verksamhet i september och enligt Lena Hörnblad kan en konkurs vara i sikte inom kort. Hon råder alla drabbade kunder att skicka in ersättningsansökan till Resegarantinämnden.

– Men för att få ut pengar måste man på något sätt anse att man köpt biljetten från Anatolien resor, säger Lena Hörnblad till GP.

Enligt artikeln har Kunfly blivit förbjuden att sälja biljetter i Norge då cirka 200 kunder drabbats av inställda avgångar. Norska Reisegarantifonden har vidare begärt att Kunflys hemsidor ska stängas och danska Rejsegarantifonden har avregistrerat Kunflys systerbolag.