Världens skönaste citybeacher

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Foto: freddan, medlem sedan 2006
Du måste inte välja mellan storstad och solsemester. Det finns städer med mjuka sandstränder där havet rullar in bara några meter från citypulsen.

Sola på förmiddagen och ta sedan på promenadskorna för att göra de stora shoppingstråken, gå på ett museum eller luncha bland skyskraporna.

1. Ipanema, Rio de Janeiro

Ipanema är både lyxigare och lugnare än sin strandrival Copacabana. Vid skymningen står folk upp och applåderar när solen går ner över bergsknallarna. Sedan är det nattklubbarna vid Praça nossa senhora da paz som gäller.

2. Bondi beach, Sydney

Utanför Sydney hittar du ett trettiotal stränder. Den populäraste är dock utan tvekan Bondi Beach. Här kan du uppleva australiensiskt strandliv när det är som mest intensivt. Längs den kilometerlånga strandpromenaden ligger restauranger, surfbutiker och barer.

3. Repulse bay beach, Hong Kong

På södra sidan av Hong Kong Island ligger Repulse bay, som är en avskärmad bukt med en gyllene strand. Den lugna oasen ger både lokalbefolkningen och turister ett litet andrum.

4. Barceloneta, Barcelona

Europas kanske skönaste stad kan även skylta med en riktig citybeach, som egentligen är sex stränder i rad. Barceloneta ligger närmast centrum och nöjesområdet i hamnen.

5. Venice beach, Los Angeles

På Venice beach är det precis så som du sett på film; längs Ocean front walk står gatuartister och jonglörer, tjejer åker inlines i bikini, poliser cyklar längs strandpromenaden och på området Muscle beach står bodybuilders och pumpar järn.

Inspiration!

Kika på medlemmen Nordgrens bilder från hans strandhäng i Rio de
Janeiro.

Så flyger du hit

Hotell och boende