Världens lyxigaste hotell

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Bild: The Peninsula
Hitta hotellen där det enda betyget är perfekt. Få mer grädde på moset, extra strössel på glassen och mer crème de la crème. Här är hotellen med extra allt.

Här är några av hotellen som var nominerade till världens bästa lyxhotell vid World Travel Awards 2010.

The Peninsula, Hong Kong

Hotellet är ett av Hong Kongs äldsta lyxhotell och ligger i en byggnad från 1928, i området Tsim Sha Tsui på Nathan Road med utsikt över hamnen. Det är ett klassiskt lyxhotell med högt i tak och stora sviter. The Peninsula har ett fint spa med stort utbud av behandlingar, sex restauranger, två barer och en poolterass.
Pris: från cirka 3000 kronor per natt

Läs mer och boka här

The Imperial, New Delhi

Det anrika hotellet har en unik historia. Det byggdes 1911 i samband med att Kung George V deklarerade New Delhi som ny huvudstad i Indien och designades för att bli ett av stadens mest magnifika monument. The Imperial var en del av visionen att bygga staden i en blandning av viktoriansk, kolonial och art deco-stil.

Det är ett slående vackert hotell och rummen är klassiskt lyxigt inredda i en smakfull crèmevit färgskala som smälter ihop fint med hotellets marmorgolv.
Pris: från cirka 2300 kronor per natt

Läs mer och boka här

The Ritz Carlton, Santiago de Chile

Santiagos guldkantade The Ritz, ligger mitt i affärsdistriktet, nära San Cristobal Hill. Här finns över 200 rymliga och klassiskt inredda rum. Utöver det finns bland annat fitness-och relaxavdelning, stor inomhuspool och en balsal.
Pris: från cirka 2800 kronor per natt

Läs mer och boka här

Trump Hotel, Chicago

Hotellmagnaten Donald Trumps hotell i Chicago är ett supermodernt och stigt inrett hotell. Rummen är enorma, utsikten spektakulär och här har det inte sparats på de exklusiva detaljerna i rostfritt stål, trä och fina tyger. Det finns också särskilda sparum med extra exklusiva badrum. Hotellet har även en stor spaavdelning och ett gym där du tränar med utsikt över Chicagos skyline. På Trump Hotel finns också en toppklassig restaurang.
Pris: från cirka 3300 kronor per natt

Läs mer och boka här

Hôtel de Crillon, Paris

Hôtel de Crillon för tankarna till ett litet Versaille och är ett av världens äldsta lyxhotell. Det består av två pompösa stenbyggnader och ligger vid början av Champs-Élysées på Place de la Concordes norra sida. Hotellet består av 103 rum, 39 sviter och 5 lyxiga lägenheter. Rummen har utsikt över Place de la Concorde, trädgårdarna på innergården eller Avenue Gabriel. Rummen är utsökt eleganta, inredda i 1700-talsstil. Restaurangen ser ut som Spegelsalen i miniatyr, med guld, spets och stärkta vita dukar.
Pris: från cirka 4800 kronor per natt

Läs mer och boka här

Flyg till Hong Kong

Flyg från din stad till Paris

Flyg från din stad till Santiago

Flyg från din stad till Chicago

Fler hotell hittar du här