Världens farligaste resor

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Tycker du om när adrenalinet pumpar i kroppen? Vi har valt ut världens fem farligaste resor som får äventyraren i dig att jubla.

1. Bestig Mount Everest

Visst vill du att stå på världens tak, blicka ut över Himalaya och veta att högre går det inte att komma – på den här planeten. För 65 000 amerikanska dollar har du möjlighet att följa med det amerikanska företaget Alpine Ascents på en guidad bestigning av världens högsta berg, Mount Everest. I paketet ingår allt utom resan till Nepal och personlig utrustning.

2. Klappa en bergsgorilla

Sugen på att stå öga mot öga med 300 kilo muskler med huggtänder? Då ska du besöka bergsgorillorna. Vill du ta det lite lugnare har Rosa bussarna en drömresa för dig som gillar äventyr, men som ändå ger dig möjlighet att se bergsgorillorna. Resan är sex veckor lång och börjar i Rwandas djungler. Se gorillorna på nära håll, för att sedan åka vidare för att uppleva resten av Afrikas vilda djur på safari. När adrenalinet har släppt avslutas resan med lugn och paradisliv på Zanzibar.

3. Hyr en stuga i Alaska

Du har väl sett filmen Into the Wild? Filmen slutar med att killen äter giftiga växter och dör en lång och plågsam död, ensam. Innan dess hinner du med säkerhet träffa en och annan grizzlybjörn eller ramla ner i iskallt vatten. Flyger gör du till Anchorage.

4. Vithajssafari i Sydafrika

Sätt snorkeln i halsen i en bur under vattnet, öga mot öga med en vithaj. Flyger gör du till Kapstaden, där du hämtas upp för vidaretransport till Gaansbai och båttur ut till området Shark Alley. Hajarna lockas att komma ända intill båten.

5. Fel matchtröja i Skottland

Ta på dig matchtröja och gå på derbyt mellan Celtics och Rangers. Gå sedan till den motsatta klubbens lokala pub. Förvänta dig blodsutgjutelse och teckna en tandförsäkring innan du åker. Flyger gör du till Glasgow.

Psst! Läs mer om resorna

Bergsgorillor med Rosa bussarna
Vithajssafari i Sydafrika
Bestig Mount Everest

Flyg till Alaska

Flyg till Glasgow

Flyg till Kapstaden


Annonser:
Fler äventyr