Världens 10 mest populära storstäder

Khaki
Medlem sedan 2006, besökt 25 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Vet du vilka som är de allra trendigaste städerna under 2013? Nu finns en ny topplista som har massor av spännande överraskningar.

För bara några år sedan så var det Europa och USA som dominerade resandet i världen.Nu håller resekartan på att ändras, på listan över de tio mest populära städerna under 2013 så är det i stället Mellanöstern och Asien som dominerar.

Den nya tio-i-topp-listan har tagits fram av det stora internationella kortföretaget Mastercard och är en uppskattning av hur många besökare städerna kommer att få under 2013.

10. Barcelona

Antal besökare: 8,41 miljoner.
För många svenskar kommer det kanske som en överraskning att en av våra favoritstäder hamnar så här långt ner på listan. Men faktum är att staden förra året inte ens fanns med bland topp-tio, då hamnade Barcelona i stället på 15:e plats med 7,3 miljoner besökare.

9. Hong Kong

Antal besökare: 8,72 miljoner.
Det spelar nog ingen större roll att den här undersökningen gjordes innan den amerikanska spionen Snowden valde att presentera sig för världen just i Hong Kong. Staden är en mycket populär destination, men en stor andel av besökarna stannar troligen till bara för att byta flyg.

8. Kuala Lumpur

Antal besökare: 9,2 miljoner.
Intresset för huvudstaden i Malaysia ökar och staden har mer än en miljon fler besökare än 2012. Staden klättrar också på topplistan. Förra året kom Kuala Lumpur precis med på topp-tio-listan med en 10:e placering.

7. Dubai

Antal besökare: 9,89 miljoner.
Den jättelika turistsatsningen i Dubai verkar ha gått hem. Antalet besökare har ökat med mer än en miljon bara under det senaste året. Den här kraftiga ökningen gör att Dubai har klättrat en placering jämfört med förra året.

6. Istanbul

Antal besökare: 10,37 miljoner.
Den stora överraskningen på förra årets topplista var Istanbul. Men det verkar ha varit ett tillfälligt intresse eftersom staden nu lockar ungefär en miljon färre besökare. Den turkiska jättestaden tappar nu placering på listan, från 5:e plats till 6:e plats.

5. New York

Antal besökare: 11,52 miljoner.
Den stora raketen på årets topplista är New York som klättrar 8 placeringar, från 13:e plats till 5:e plats. Antalet besökare till den största staden i USA ökar från 7,6 miljoner förra året till 11,5 miljoner i år.

4. Singapore

Antal besökare: 11,75 miljoner.
Intresset för Singapore är stabilt jämfört med många andra städer på den här topplistan. Staden ligger kvar på samma 4:e plats man hade förra året. Antalet besökare i år beräknas bli nästan exakt lika många som förra året.

3. Paris

Antal besökare: 13.92 miljoner.
Trots att Paris har fått ett nytillskott genom Sveriges fotbollsstjärna Zlatan, och därmed också ett stort tillskott svenska besökare, så minskar intresset för Paris. Staden halkar ner från 2:e plats till 3:e plats och förlorar också miljontals besökare. I stället för 16 miljoner besökare år 2012 så blir det ca 14 miljoner besökare år 2013.

2. London

Antal besökare: 15,96 miljoner.
Den brittiska huvudstaden är för första gången på länge nerknuffad från förstaplatsen på listan över de mest besökta städerna. I normala fall brukar avståndet mellan London och tvåan vara stort men i år är det bara några tusen besökare som skiljer upp till nykomlingen Bangkok. En stor anledning till den tappade placeringen är också att London i år inte har lika många besökare som under 2012 då man hade kungliga bröllop och olympiska spel som lockade turister.

1. Bangkok

Antal besökare: 15,98 miljoner.
Den populäraste staden under 2013 är Bangkok som nu knuffat ner London från toppen. Men det är inte solglada svenskar eller shoppande amerikaner som gjort att Bangkok ökat från 12 till 16 miljoner besökare. Det är i stället kineser som står för den större delen av ökningen. Anledningen? Den extremt populära filmen ”Lost in Thailand”. Filmen är den mest inkomstbringande någonsin i Kina och har slagit storfilmer som ”Avatar”. Den handlar om två konkurrerande affärsmän och deras resa genom Thailand.

I Reseguidens jämförelsetjänst bokar du charter, flyg och hotell till hela världen.


FlygErbjudanden till Bangkok

Om Bangkok Thailand

Bangkok måste vara en av världens mest intensiva, heta och levande städer. Gillar du shopping bor du bra i Siam-området, även Silom, Sukhumvit och området vid floden är uppskattade att bo i. Bästa period för besök är runt december – februari.
Nöjesliv
Storstad
Nattliv
Prisvärt
Shopping
31°
Klimat i september
28°
Badtemp i september