Världens 10 läckraste pooler

Roy
Medlem sedan 2004, besökt 68 länder

Bild: Halekulani, Hawaii
Bild: Banyan Tree Seychelles
Bild: The Beverly Hills Hotel
Gillar du att jäsa bland det vackra folket i en stajlad pool med en tropisk färgglad paraplydrink i handen? Kolla igenom listan noga för att hamna rätt bland världens alla hotellpooler.

Den engelska resesajten CNTraveller.com har tagit fram de tio fräckaste alternativen, så att du slipper oroa dig för att du hänger på fel ställe.

På med designerbadbrallorna eller bikinin och glöm för allt i världen inte dina coolaste solglasögon när du glider in på:

1. Banyan Tree Seychelles - Seychellerna
Denna klippiga kuststräcka på Seychellernas huvudö Mahé ägdes tidigare av Peter Sellers och George Harrison och erbjuder nu en 23 meters infinity-pool med utsikt över den tropiska bukten. Tröttnar du kan du hasa iväg till någon av de paradisiska sandstränderna på ön.

2. Begawan Giri - Bali, Indonesien
Även på andra plats hittar vi en infinity-pool, denna gång omsluten av tropisk grönska och med utsikt över River Ayung. På hotellet finns fem områden i olika teman och vinnarpoolen tillhör residenset Tirta Ening, som betyder “rent vatten”.

3. Blanket Bay Lodge - Nya Zealand
En exklusiv lodge med bara 12 rum och en enastående utsikt över Lake Wakatipu på Sydön har placerat sig på tredje plats med sin uppvärmda “pool with a view”.

4. Founders Camp, Londolozi - Sydafrika
Londolozi Private Reserve är berömt för sina leoparder och här hittar du ett par av Sydafrikas ledande lyxlodger.
Poolen i Founders Camp ligger alltså mitt i bushen med utsikt över legendomspunna Sabi River. Bli inte förvånad om elefanterna kommer och dricker upp ditt poolvatten i skymningen.

5. Halekulani - Hawaii, USA
Du hittar hotellet och poolen på den berömda Waikiki-stranden i Honolulu. Poolen är smyckad av 1,2 miljoner små glasmosaikplattor från Sydafrika, en riktig juvel!

6. La Ventanas Al Paraiso - Baja California, Mexico
En serie sammanlänkade infinity-pooler med utsikt över Stilla havet i kombination med träffsäker stilkänsla ger enligt CNTraveller.com en sjätteplats i denna eftertraktade lista.

7. Perivolas - Santorini, Grekland
Det är klart att de vackra utsikternas Santorini skall vara med i denna heta lista. Poolen, naturligtvis med hänförande utsikt över det glittrande Medelhavet, är centralpunkten i denna chica lilla hotellanläggning. Bo i lyxgrottor med poolen i blickfånget, inte illa som smekmånadsställe.

8. The Beverly Hills Hotel - Los Angeles, USA
Legendarisk, för att inte säga historisk pool med kändisträngsel. Jag rekommenderar dig att bo i en av de cabanas som ligger i anslutning till poolen. Om du har stålarna.

9. The Fullerton - Singapore
Infinity-pooler verkar populära just nu. Denna gång plaskar du runt mitt i storstaden Singapore med utsikt över Singapore River och en mycket dyr skyline.

10. The Raleigh - Florida, USA
Ännu en jänkare har letat sig in på topplistan. Klassiskt och legendariskt art deco-hotell i hjärtat av Miamis South Beach-område. Poolen är ovanligt läckert utformad och jag garanterar dig att du känner dig riktigt cool när du ligger på en av solstolarna med en immig Frozen Margarita i handen.

Psst! Infinity betyder i poolvärlden att gränserna mellan poolen och omgivningen suddas ut. Det ser alltså ut som att poolen sträcker sig mot horisionten.


Sponsrade erbjudanden:


Vill du läsa mer om något av länderna? Spana in resmålssidorna!
Seychellerna
Indonesien
Nya Zeeland
Sydafrika
Hawaii
Mexiko
Grekland
Singapore