Världens 10 bästa turer med helikopter

Khaki
Medlem sedan 2006, besökt 25 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Nästan alla resmål blir vackrare om man ser dem från ovan. Vi har letat upp världens 10 bästa helikopterturer.

De flesta platser man besöker är aldrig lika vackra som på vykorten. Anledningen är enkel: Vykorten fotograferas oftast från ovan. För att få samma utsikt behöver du ta dig upp i luften och det enklaste sättet är med helikopter. Men att åka helikopter är ofta mycket dyrt. Vi har letat upp 10 platser runt om i världen där det både finns regelbundna rundturer till överkomliga priser – och fantastiska saker att se.

Matterhorn runt, Schweiz/Italien

Den 4 478 meter höga bergstoppen Matterhorn var en av de sista alptopparna som bestegs och har krävt mer än 500 liv. Så varför riskera ditt liv i kylan när du i stället kan ta en tur runt bergstoppen från en helikopter.
Kostar: cirka 1 600 kronor.

Vulkaner på Big Island, Hawaii, USA

Den största av Hawaiis öar heter Big Island och här finns världens mest aktiva vulkan. Lava från vulkanen Kïlauea har under åren förstört flera städer och vägar. Med helikopter kan du se hur lavan strömmar ut i havet och skapar stora moln av ånga.
Kostar: cirka 1 500 kronor.

Grand Canyon, Arizona, USA

Det finns få helikopterturer som är lika hissnande som en tur i den 1 800 meter djupa Grand Canyon. Räkna inte med att se hela kanjonen – den är 44 mil (!) lång. Det finns massor av olika firmor som arrangerar turer hit, bland annat så kan du åka hit från närbelägna Las Vegas.
Kostar: cirka 1 100 kronor.

Victoria-fallen, Zimbabwe

Många menar att Victoria-fallen är världens största vattenfall eftersom det är både 1 708 meter brett och 108 meter högt. En helikoptertur ger dig en unik utsikt över det här naturens underverk som också är skyddat som världsarv.
Kostar: cirka 1 100 kronor.

Paris, Frankrike

Om du åker upp i Eiffeltornet så får du en ganska bra utsikt över delar av centrala Paris. Men om du åker en helikoptertur så får du inte bara se nästan hela staden, du får också se Eiffeltornet från ovan.
Kostar: cirka 2 200 kronor.

Oahu & Pearl Harbor, Hawaii, USA

Det tar ungefär en timme att ta en helikoptertur runt hela Hawaiis mest populära ö Oahu. Här ligger både Honolulu, Waikiki och den vackra vulkanen Diamond Head. Du ser de natursköna platserna där Jurassic Park och Lost spelades in och avslutar turen med att se marinbasen Pearl Harbor.
Kostar: cirka 1 500 kronor.

Santorini, Grekland

Den grekiska ön Santorini är en av de vackraste i Medelhavet. Här ligger kritvita hus direkt vid 300 meter höga stup. Med helikopter får du en unik utsikt över den halvmåneformade ön, de färgglada stränderna och resterna av den vulkan som en gång i tiden förstörde större delen av ön.
Kostar: cirka 700 kronor.

Stockholm, Sverige

Det finns flera olika turer att välja mellan om du vill se Stockholm. Du kan antingen välja att göra en kort rundtur över centrum och ser bland annat Gamla stan, slottet samt Gröna Lund och Skansen. Du kan också välja att ta en lite längre tur ut i den vackra skärgården.
Kostar: från cirka 990 kronor.

Tokyo och Fuji, Japan

Den jättelika staden Tokyo ligger mycket vackert vid havet och är mycket spännande att se från ovan. Bebyggelsen ser ut att fortsätta till horisonten. Men vad du än försöker titta på så kommer det att bli svårt att slita blicken från den 3 776 meter höga vulkanen Fuji som dominerar hela området kring Tokyo.
Kostar: cirka 1 000 kronor.

Manhattan by night, USA

Att åka helikopter bland skyskraporna på Manhattan är imponerande under dagtid – och blir en fantastisk upplevelse på kvällarna. Ön Manhattan är inte särskilt stor så rundturen tar bara cirka 15 minuter.
Kostar: cirka 1 500 kronor.

Klilcka här för att se alla våra spännande erbjudanden.