Vårens hetaste shoppingstäder

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: jennie_a, medlem sedan 2010
Foto: aik, medlem sedan 2007
Nu är det dags att förnya garderoben. Unna dig en shoppinghelg och skaffa en unik stil i vår.

Det finns några städer där shoppingsuget känns lite mer i magen än på andra platser. Många av dessa kombinerar du perfekt med en weekendresa. Den som vill vara vårfin bör dessutom utnyttja kronans positiva kurva och shoppa loss.

London – knock-out i alla viktklasser

Det är svårt att dunka ner London från pallen som tungviktsmästare i shopping. I Knightsbridgeområdet hittar du flaggskepps-butiker från stora, klassiska modehus som Louis Vitton, Chanel, Burberry, Fendi och Marni. Vill du ha märkesdesign med lite mer “edge” bör du kika förbi Mayfair och Bond Street. Den som letar efter vintage bör inte missa pärlor som Beyond Retro och Absolute Vintage, samt hela Portobello Road. I Soho kan du slå dig lös i coola butiker som Dover Street Market och B-store, medan stora mainstream-kedjor som TopShop, Zara och Mango kryddar Oxford Street. Klyschan “något för alla” har väl aldrig passat bättre?

Hitta flyg till London.
Hitta boende.

Milano – la dolce vita i Italiens modemecka


I Milano är det helt okej att vara shoppinggalen. Eliten vallfärdar till den gyllene triangelen; gågatorna Via della Spiga, Via Montenapoleone og Via Sant Andrea. Guccis butik upptar ett helt kvarter och Dolce & Gabbanas herrkollektion har fått plats i ett gammalt, sicillianskt adelspalats. Även om du inte är intresserad i mode eller har tillräcklig tyngd i plånboken är det en upplevelse att bara strosa runt i detta området. Efteråt kan du kika in på två av världens bästa outlets, enligt amerikanska Forbes, Marni International och D Magazine Outlet.

Hitta flyg till Milano.
Hitta boende.

Köpenhamn – fräckt och fräscht

I den danska huvudstaden ligger shoppingen och väntar. Även om gågatorna Ströget och Köbmagergade är som motorvägar för centrumsshoppingen, är en del av finessen vid Köpenhamn att utforska sidogatorna. Ta en avstickare från Köbmagergade in på Kronprinsessegade eller parallellgatan Silkegade. Här hittar du butiker som Flying-A, Bruuns Bazar och Bruno & Juel. En spännande butik för alla som gillar vintage är Ca Roule Ma Poule på Silkegade. Det finns också mycket fint danskt design, kolla in märken som Baum und Pferdgarten, Malene Birger, CCDK, Gentleman's Affair og Munthe plus Simonsen.

Hitta flyg till Köpenhamn.
Hitta boende.

Hitta billigaste flyget

Hitta boende för shoppinghelgen