Vårens första charterresor

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Fritidsresor
När det blåser kalla vindar och regnet smattrar mot rutorna känns vårens värme och det bubblande vårruset väldigt avlägset. Här ger vi dig tips på var du först kan möta våren.

De allra flesta av oss verkar gilla våren och alla härliga vårkänslor som kommer med den. Det är då allt blir grönt igen, fåglarna kvittrar, solen lyser från en blå himmel och grannarna kommer äntligen ut ur sina iden och börjar umgås igen. Våren är en glad årstid med mycket lycka och kärlek i luften. När det på hemmaplan känns som att våren aldrig kommer passar det perfekt att möta solen i något av Europas varmare länder. Här ger vi dig vårens första charterresor. Alla priser är per person när två vuxna reser och bor tillsammans och gäller för avresa mellan 17 februari och 31 maj 2015.

Grekland

Trots kriser och svåra tider är Grekland ett av 2015 års mest populära länder att besöka bland oss svenskar. Hemligheten bakom Greklands popularitet är förmodligen det stora utbudet av platser att besöka. Du kan besöka en eller flera varje sommar i resten av ditt liv och du har ändå inte sett en bråkdel av alla 6000 öar som tillhör landet. Föredrar du att semestra på fastlandet finns platser som Parga, Aten och Thessaloniki att förälska sig i. Grekland bjuder dessutom i stort sett alltid på sol från en klarblå himmel och maten är som alla vet en klass för sig.


Vårens charter till Grekland


Cypern

Cypern bjuder på behagliga temperaturer redan nu och skulle du tycka att havet är lite för kallt erbjuder de flesta hotell uppvärmda pooler. Välj och vraka mellan orterna Ayia Napa, Fig Tree Bay, Pafos, Nissi Beach, Aphrodite Hills eller Limassol. Fördelen med att resa hit på våren, istället för på sommaren, är att du slipper trängas bland tusentals andra turister. Dessutom är priser på flyg, hotell och restauranger betydligt lägre än i högsäsong.


Vårens charter till Cypern


Turkiet

Få länder i Europa har en så lång säsong som Turkiet. Landet bjuder på behagliga temperaturer redan nu och fortsätter att göra så ända in i november. Här finns många semesterorter att välja mellan, för alla plånböcker och önskemål. Antalyakusten består av bland annat Alanya, Side, Belek och Kemer. Föredrar du Marmariskusten kan du välja mellan resmål som Marmaris, Içmeler, Fethiye, Sarigerme, Turunç och Ölüdeniz. Den populära Bodrumkusten lockar med orter som idylliska Turgutreis och Bodrum som är Turkiets motsvarighet till Saint Tropez. Valet är ditt, vilket resmål blir din favorit?


Vårens charter till Turkiet


I Reseguidens sökmotor hittar du fler spännande resor:
- Charter världen över
- Sista minuten världen över
- Härliga semestererbjudanden

Om Grekland

Grekland är ett land med mer än tusen öar där de mest populära är Kreta, Rhodos och Kos. Landet erbjuder härligt väder, fina stränder och väldigt god mat. Flygtiden ligger på runt tre timmar. Hit är det bäst att resa maj - september.