Våra grekiska favoritöar

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: madi, medlem sedan 2007
Foto: cereza, medlem sedan 2006
Bland Greklands drygt 1400 öar finns det en enorm variation att välja på för alla semestersugna. Kreta, Rhodos, Santorini, Samos och Korfu är bäst när Reseguidens medlemmar får tycka till.

Tidigare i vinter korade Reseguidens medlemmar sina grekiska favoritöar för andra året i rad. Kreta kammade hem förstaplatsen, med 31 procent av rösterna. Rhodos hamnade på en värdig andraplats, följt av Santorini. Årets nykomling, Korfu, petade ner Skiathos från förra årets topp-fem. Nu kan du även ta dig bekvämt med charter till alla öarna i topplistan.

1. Kreta – mångfaldens ö

I den Saroniska ögruppen ligger greklands största och sydligaste belägna ö. Läget långt söderut i Medelhavet ger Kreta en extra lång sommarsäsong, med medeltemperaturer på mellan 20-30 grader från april och ända till november. På Kreta erbjuds det ett brett utbud av resmål i allt från små, genuina byar till större turistorter och städer. Kreta uppskattas bland annat för sin variation med både höga berg, gröna dalar, sandstränder och badvikar.

Populära orter: Rethymon, Chania, Hersonissos, Agios Nikolaos
Åk hit med: Nazar, Sembo, Solresor, Apollo, Ving, Fritidsresor

Diskutera Kreta i forumet.
Se alla sköna medlemsbilder från Kreta.

2. Rhodos – avkoppling och nöjesliv

I ögruppen Dodekaneserna i Egeiska havet ligger Rhodos som de senare åren har tagit några stora kliv på topplistan över populära grekiska resmål. En anedning till varför många uppskattar Rhodos är kombinationen av avkoppling vid Medelhavet med ett komplett nöjesutbud med restauranger och shopping.

Populära orter: Rhodos stad, Ixia, Kalithea, Kolymbia
Åk hit med: Sembo, Solresor, Apollo, Ving, Fritidsresor

Diskutera Rhodos i forumet.
Se alla sköna medlemsbilder från Rhodos.

3. Santorini – dramatisk och unik

Dramatisk, naturskön och unik – enligt många är vulkanön Santorini Greklands vackrasta, med magiska solnedgångar och svart lavasand mellan branta klippor. De södra delarna av ön är lugnare och mindre oexploaterade medans de norra delarna är mer turistanpassade. Santorini tillhör Kykladerna och är ett bra utgångsläge för den som vill öluffa då förbindelsen med de andra öarna är bra och smidig.

Populära orter: Kamari, Caldera, Perissa/Perivolos
Åk hit med: Solresor, Apollo, Airtours

Diskutera Santorini i forumet.
Se alla härliga medlemsbilder från Santorini.

4. Samos – genuint vardagsliv strax runt hörnet

Samos tillhör de östra Egeiska öarna. Olivlundar, pinjeskogsklädda dalar och gröna kullar präglar naturen, och därför kallas Samos ofta för den gröna ön. Här hittar du ett vackert och kuperat landskap med hundratals små och stora stränder och badvikar runt hela öns kust. På Samos kombinerar du enkelt sköna turistorter med det genuina vardagslivet som väntar strax runt hörnet.

Populära orter: Kokkari, Pythagorion, Samos stad, Votsalakia
Åk hit med: Apollo, Ving, Fritidsresor

Diskutera Samos i forumet.
Kolla in alla härliga medlemsbilder från Samos.

5. Korfu – kunglig historia

På Korfus västsida ligger de långa, breda stränderna som har lockat turister till denna ö i den Joniska ögruppen i alla tider. Korfu var länge en populär semesterö för Europas kungligheter, och än i dag präglas Korfu av det venetianska, franska och engelska arvet. Korfus huvudstad liknar ingen annan grekisk stad – låt dig underhållas av ett elegant stadsliv bland pampiga palats och renässansslott.

Populära orter: Korfu stad, Gouvia/Dassia, Moraitika
Åk hit med: Apollo, Fritidsresor

Diskutera Korfu i forumet.
Kolla in alla sköna medlemsbilder från Korfu.

Allt om Grekland hittar du här.

Läs också:
{{rg_link arrow=“1” article_id=“1418” link=“Kreta är populärast – igen.” description=“Reseguidens medlemmar väljer sin favorit. Kolla in topp fem här.”}}

Charter till Grekland:

Hitta fler charterresor.Sista minuten till Grekland:

Alla sista minuten till Grekland.Hitta flyg till Grekland:

Sök flyg själv.

Om Grekland

Grekland är ett land med mer än tusen öar där de mest populära är Kreta, Rhodos och Kos. Landet erbjuder härligt väder, fina stränder och väldigt god mat. Flygtiden ligger på runt tre timmar. Hit är det bäst att resa maj - september.