Våra bästa Thailandstips!

Yael
Medlem sedan 2008, besökt 19 länder

Foto: pamm, medlem sedan 2007
Foto: pusse, medlem sedan 2009
Thailand fortsätter att locka turister och erbjuder ständigt nya pärlor att utforska. Här listar vi några av medlemmarnas egna favoriter.

Är du sugen på att uppleva Thailand i vinter, men har ont om idéer? Oavsett om du reser till traditionella charterdestinationer eller mer avlägsna resmål, finns det alltid något nytt att upptäcka. Reseguidens medlemmar delar med sig av sina egna favoritplatser.

Inspireras av medlemmarnas tips


Erawan Waterfalls - en oas i djungeln
Pusse tipsar: Denna plats ligger inåt landet, inte långt från Bangkok. Erawan Waterfalls består av sju ljuvliga vattenfall, vars vatten skiftar i isblått och isgrönt! För att se alla sju vattenfallen får man vandra uppför stigar i djungeln, där man kan stöta på en och annan nyfiken apa. Det är tillåtet att bada i vattenfallen, så glöm inte baddräkten!

Phang-Nga - grottsafari i kanot
Travelfun tipsar: Phang-Nga-bukten mellan Phuket och Krabi bildar ett drömlandskap och det är verkligen lätt att ta sig hit från båda turistorterna. Skippa ön där James Bond- filmen spelades in och åk i stället ut på en guidad kanottur bland grottorna, där det kan finnas grottmålningar som är upp till 3000 år gamla.

Här får ni även se apor, fladdermöss och eventuellt andra djur som varaner, havsörnar och kungsfiskare. Räkna med att ni varken behöver eller får paddla er kanot själva, ni tilldelas en privat paddlare.

Koh Similan - djurrikt snorkelparadis
Pamm tipsar: Gillar du att träffa nya personer, se fantastiska djur, sola, åka båt och få underbart god thai-mat varje dag ska du definitivt åka till Similan Islands. Att ta sig dit kan man antingen göra med en dagstur från exempelvis Khao Lak eller en flerdagars dyktur. Jag rekommenderar dock en tredagars snorkeltur med båten Choke Duang Ta, som även den utgår från Khao Lak.

Vi fick se haj, havsköldpaddor i och på land, muränor, småfisk i tusental, flygande hundar med mera. Givetivs var snorkelturen bland gigantiska mantor det mest ihågkomna.

Ranong - gränsstaden med varma källor
Gilberthp tipsar: Den lugna staden Ranong vid gränsen mot Burma är en helt underbar plats. Mest fantastiskt att besöka är de varma källor som finns i stadens utkanter. Fritt från all massturism är de tillgängliga och avgiftsfria för alla. Tag dig dit och stanna gärna några dagar i någon bungalow, som till exempel Bam Rim Resort.

I Ranongs omgivningar finns även fantastiska fisk- och skaldjursrestauranger med drömlika priser. Lämna turistfällorna och smaka på det riktiga Thailand. Här är det bara du och den inhemska befolkningen.

Cha-Ba/Picasso - barnens favorit på Koh Lanta
Sunsetlanta tipsar: Det här är det perfekta ställe för barnen. Här kan ni äta både svensk och thailändsk mat. Det finns alltid något spännande för barnen att göra, då hela restaurangen är byggd som en slags djungel. Det finns dinosaurier, en gorilla, ett vattenfall och mycket mer. Den unika resorten, vars ägare är konstnär, har färgglada och fräscha rum. Även maten är supergod!

Psst! Har du en plats i Thailand som du brinner för, lämna gärna en kommentar eller skriv ett eget tips för att inspirera andra.

Charterresor till Thailand


Mer Thailand här.

Flyg till Thailand

Hotell i Thailand

Hitta sista minuten till Thailand

Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26