Våra bästa Malaysiatips

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

I Malaysia finns ändlösa vita sandstränder på paradisöarna och massor att upptäcka bland de enorma skyskrapor i Kuala Lumpur. Men var börjar man? Få några tips från Reseguidens medlemmar.

Någar tips från oss på redaktionen är backpackermeckat Perhentian Islands som ligger mitt i ett marint naturreservat med tokigt bra dykning, semesterparadiset Langkawi och den svettiga och pulserande staden Kuala Lumpur. Du tar dig hit genom flyg till Kuala Lumpur och sedan vidare med lokalt flyg, buss, taxi och båt. <button id=“RGDestinationDescriptionButton” style=“display: none;”> Save </button>

1. Boende i Langawi

Sierra ger tips om Langawi: På beachen Pantai Cenang ligger en liten resort som heter “Beach Garden Resort”. Det är ett litet mysigt ställe mitt i den vita sanden med endast 12 rum och då det är mycket populärt gäller det att vara ute i god tid om man vill bo där några dagar under sitt besök på Langkawi.

2. Upplevelser i Kuala Selangor Nature Park

Leifolof tipsar om naturupplevelser: Åk på egen hand till Kuala Selangor Nature Park och se världens bästa ställe för eldflugor. I batteridrivna båtar åker ni efter mörkrets inbrott ut på en flod och beskådar detta naturfenomen. Träden lyser som julgranar av dessa mycket små men ljusstarka flugor. Det går även att bo i bungalows precis vid denna plats.

3. Resort i Tioman

Wolde tipsar om Japamala Resort i Tioman: Liten härlig resort där separata bungalows blir ett med naturen. Vissa badrum har till och med berget insprängd i sig. Passar jättebra för en kortare romantisk visit. Min fru och jag hade två underbara dagar. Rekommenderas varmt!

4. Egen rundtur i Kuala Lumpur

Sierra tipsar som ett billigt sätt att ta sig runt och se Kuala Lumpur: Hoppa på en Hop-on Hop-off buss. De går dagligen runt stan och stannar på 22 olika ställen. Vill ni stanna så gör ni det och hoppar på en buss som kommer senare. Det är engelsktalande guide ombord (inspelad) så ni får info om platser som kommer. Jag har för mig att det kostade 35 MYR/pers och ni åker hela dagen om ni vill.
Du kan kliva av t ex vid China Town, Central Market, National Museum, Lake garden, Bird Park, Petronas Twin Towers mm mm. Tag med vatten!

Det finns en hållplats inte långt från hotell Melia. Den ligger på gatan “Jalan Bukit Bintang”. Hållplatsen heter Bintang Walk och är hållplats nr 6. Det tar knappt 10 min att gå dit.

Ni går vänster ut från hotellet och vänster i andra tvärgatan (Jalan Sultan Ismail). När ni passerat under “Bukit Bintang Monorail station” så kommer ni upp på Jalan Bukit Bintang. Höger in på den gatan och ni har hållplatsen en liten bit fram på höger sida. Samtidigt är ni upp i downtown till affärer och restauranger.

Hitta billiga resor till Malaysia här.

Flyg till Malaysia

Om Malaysia

Malaysia är ett land som erbjuder allt från några av världens högsta byggnader till världens äldsta regnskog. Huvudstaden Kuala Lumpur lockar med shopping, öarna Langkawi och Penang med vita stränder och Borneo med djungel och orangutanger.