Var finns den vackraste solnedgången?

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: palolem, medlem sedan 2006
Foto: telma, medlem sedan 2007
Foto: mbild, medlem sedan 2006
Färger som gnistrar mot spegelblankt hav. Tusen glittrande diamanter och mörka siluetter som ramar in kvällen. Inte konstigt att vi fascineras av solnedgångar.

Men var finns den allra vackraste solnedgången?

Så här tycker några av Reseguidens medlemmar:

– Playa Norte, på Isla mujeres i Mexico. Det finns en brygga där man kan se solen gå ner i horisonten mot havet. Det är känt som en av dom allra vackraste platser att se solnedgången. Normalt är jag inte så känslig för sådant “dravel” men den solnedgången är helt sjuk och berörde även mig, skriver Reseguidens medlem Nickeb i diskussionen på forumet.

– Jag har också sett många vackra solnedgångar. Men den solnedgången jag upplevde i Lihue på Kauai Island glömmer jag aldrig, berättar Reseglad.

Robbo gillade solnedgången i Guadeloupe, medan Agnetta berättar om Kasjubien i Polen.

– Solnedgång i all ära men månnedgången över Malawisjön slår allt, skriver Bintang.

Theciis berättar om midnattssolen:
– Åk upp över polcirkeln under sommaren så ska ni få se bland de vackraste som finns. Under sommaren i norr så blir det aldrig mörkt. Solen går inte ens ned helt. Och en midnattssol med en eldröd himmel är bland de mest fascinerande som finns.

– Många vackra solnedgångar har jag sett, men de vackraste ser jag nog framför datorn när jag tittar på Reseguiden och så tänker jag att där skulle jag också ha varit, avslutar Hommage.

Läs hela diskussionen och berätta gärna om egna solnedgångsupplevelser.
Se medlemmarnas favoritbilder.