Var är det varmt i januari?

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: Shutterstock
Det finns många härliga resmål att värma sig i under januari. Här får du temperaturen på några av de mest populära vinterresmålen. Vilket väljer du?

Lagom och behagligt, varmt och skönt eller riktigt hett och svettigt? Vad som passar vem är individuellt, därför får du en guide över vädrets medeltemperatur i januari.

Ganska varmt i januari – upp till 22 grader

Reser du med barn, har svårt för värme eller tycker att svensk sommarvärme räcker gott och väl, ska du åka till ett resmål som har en temperatur på upp till 22 grader. Det går att ligga på stranden med sol och bad, men vissa dagar kan du behöva både jacka och paraply. Spendera dessa dagar med shopping, aktiviteter och sevärdheter istället. Ett tips är att boka hotell med uppvärmd pool.

Kanarieöarna
Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote och Fuerteventura har skönt väder året om. Januari är en av de mildaste månaderna med en genomsnittstemperatur på 21 grader. Varmast är det på turistorterna i södra delarna av Gran Canaria och Teneriffa. Kallast är det på Lanzarote. Det kan regna en del, men då är det ändå inte många regndagar. På natten kan temperaturen sjunka ner till mellan 16 grader. Vattnet är mellan 18 grader varmt.
Charter till Kanarieöarna i januari

Marocko
Marocko har Nordafrikas mest varierande natur. De största turistorterna ligger längst Atlantkusten och här är vädret behagligt året om. Dock är somrarna väldigt heta så många väljer att åka till orter som Agadir, Marrakech och Essaouira på vintern. I januari ligger temperaturen på 20 grader, med varmast i Essaouira och kallast i Marrakech. Vattentemperaturen är mellan 16 och 18 grader. På natten kan temperaturen sjunka ner till 7 grader. Januari är en av de mest regnfyllda månaderna och orterna vid kusten kan få dimma och mulet väder.
Charter till Marocko i januari

Varmt i december och januari – 22-28 grader

Åker du utomlands för att få sol och riktigt skön värme ska du åka till ett resmål med en genomsnittstemperatur på mellan 22 och 28 grader. På dessa resmål får du härliga dagar med många soltimmar.

Dubai
Dubai är ett resmål med varmt och skönt väder året om. Behagligast är det under vintern, eftersom det nästan blir för varmt att ligga på stranden under sommarhalvåret. I januari är det mellan 23 och 26 grader och vattentemperaturen ligger på runt 23 grader. Under årets första månad kommer det som mest regn och på kvällarna kan temperaturen ligga på runt 17 grader.
Charter till Dubai i januari

Kuba
Kuba lockar främst under vintern med ett tropiskt klimat. På sommaren är det varmare, men också orkansäsong och mycket regn. I januari har badorten Varadero 26 grader varmt. Badvattnet är nästan lika varmt som luften, vilket inbjuder till härliga bad. På natten sjunker graderna till runt 18 grader.
Charter till Kuba i januari

Kap Verde
Kap Verde är solsäkert året om och är en ögrupp utanför Afrikas kust. Dock kan det blåsa en hel del. I januari ligger temperaturen på 24 till 25 grader och det regnar i princip aldrig. Vattentemperaturen ligger en eller två grader lägre och bjuder in till svalkande bad. På natten är temperaturen 19 grader i januari.
Charter till Kap Verde i januari

Mexiko
Mexiko är ett stort land med varierande temperatur. Under vintern är det högsäsong i de populäraste badorterna och januari har 28 grader varmt. Det är 25 grader i vattnet året om. Under våren och sommaren är det regnperiod och under sommaren och hösten är det orkansäsong.
Charter till Mexiko i januari

Hett i december och januari – minst 28 grader

Till de här länderna åker du om du klarar av riktigt varmt väder. Här får du tropiska resmål med temperaturer över 28 grader. Se till att ha luftkonditionering på rummet och ladda med mycket solskydd och bra stråhatt. Det kan vara bra att ta en paus i skuggan mitt på dagen, och ofta “svalka” sig i vattnet.

Phuket
Thailand har tropiskt monsunklimat med tre årstider. Phuket är ett av vinterns populäraste resmål och januari är en torr och sval årstid med nordmonsun. Medeltemperaturen ligger på 31 grader och det är nästan ingen risk för regn. Här hittar du riktigt skönt badvatten med omkring 26 grader. På natten är temperaturen runt 23 grader.
Charter till Phuket i januari

Maldiverna
Maldiverna har tropiskt klimat med hög temperatur och luftfuktighet året runt. I januari visar termometern 30 grader på land och 27 grader i vattnet. Under de här månaderna är det nästan inget regn på de norra öarna. De södra öarna har regn under november till mars.
Charter till Maldiverna i januari

Mauritius
Mauritius har tropiskt klimat med skön värme året om, men varmast under vinterhalvåret. I januari är det 29 grader på dagen och 23 grader på natten. Vattentemperaturen är ungefär samma året om och ligger på mellan 25 och 27 grader. Trots värme så kan januari få en hel del regn, men det upplevs ofta som skönt och svalkande.
Charter till Mauritius i januari

Dominikanska republiken
Dominikanska republiken har tropisk värme året om. I januari är värmen som mest behaglig med 29 grader vid kusten och bara lite regn. Vattentermometern visar härliga 25 grader. På natten är det runt 19 grader.
Charter till Dominikanska republiken i januari

Aruba
Aruba är en kargig ö med ganska jämn varm temperatur året om med omkring 29 grader i januari och i vattnet är det 25 grader. Sköna vindar blåser från havet vilket gör att det aldrig känns för varmt. Nattetid visar termometern 21 grader.
Charter till Aruba i januari

Se alla charterresor i januari

- Alla charterresor i januari
- Sista minuten

Se fler väderguider:

- Var är det varmt i november?
- Var är det varmt i december?
- Var är det varmt i februari?
- Var är det varmt i mars?


Varm charter i januari 2017Varmare charter i januari 2017Het charter i januari 2017

Om Mexiko

Mexiko är ett stort land, men reser du hit på charter bor du i området Riviera Maya med städer som Cancun, Playa del Carmen och Tulum. Här finner man några av landets vackraste sandstränder och fantastiska upplevelser på land och i vattnet.
33°
Klimat i september
28°
Badtemp i september
Maya ruiner vid havet
1 / 21
Stranden i Playa del Carmen
3 / 21
Ensam på stranden
5 / 21
Sunset i Acapulco
8 / 21
Kukulkans pyramid
12 / 21
Våran lunchrestaurang!
13 / 21
Liten hydda i Tulum
14 / 21
Holbox strand från balkongen.
15 / 21
Iguano vid Ruinerna i Tulum
18 / 21
Kyrkan uppe på kullen
19 / 21
Cenote Xkekén
20 / 21
Chill out på stranden
21 / 21