Var är det varmt i augusti?

Paulina
Reseguiden, besökt 24 länder

Foto: iStock
Augusti är en månad då det nästan är varmt överallt. Länderna i södra Europa har högsommarvärme och här hemma i Sverige är det oftast riktigt sköna sensommartemperaturer.
Publicerad 19 juni 2018

Ganska varmt i augusti – upp till 22 grader

I augusti behöver du inte åka långt för att få varma temperaturer. Här hemma är det fortfarande sommar, men vi vet ju alla att sommaren i Sverige kan vara lite ostadig. Här är resmålen med upp till 22 grader.

Helsingfors
Vårt grannlands huvudstad har mycket att erbjuda inom mode, kultur, sevärdheter och fina restauranger. Ta en kryssning för en liten slant från Stockholm och njut av den finska huvudstaden i skön sommarvärme. Medeltemperaturen i augusti ligger på 19 grader.
Flyg till Helsingfors.
Hotell i Helsingfors.

Köpenhamn
Den danska huvudstaden har också mycket att erbjuda och är ett perfekt resmål i augusti om du vill njuta av en storstad i sådär lagom sommarvärme. Medeltemperaturen ligger på 21 grader. Ta en sväng på Tivoli, strosa runt i Nyhavn, shoppa loss på Ströget eller åk ut till havet och lata dig.
Hotell i Köpenhamn.

Seattle
Den här amerikanska storstaden får du inte missa. Här finns mycket att se och göra. Några höjdpunkter kan vara att åka upp i Space Needle och beundra utsikten eller besök Boeing-fabriken och se hur man bygger ett flygplan. Ta en kaffe på världens första Starbucks och roa dig med shopping, god mat och en fin stadsmiljö. Runt omkring Seattle finns också en mängd vingårdar att utforska.
Flyg till Seattle.
Hotell i Seattle.

Brisbane
Australiens vinter infinner sig när vi har sommar, men i Brisbane innebär vintern en temperatur på 22 grader i luften och cirka 21 grader i havet. Regndagarna är få så det finns stor chans för sol och fint väder. Brisbane är en bra utgångspunkt för många aktiviteter och sevärdheter i området. Besök Noosa för sol och bad på en vit sandstrand, Australia Zoo för att spana på djur som koalor, alligatorer, ormar och kängurur eller ta en tur till Fraser Island, världens största sandö.
Flyg till Brisbane.
Hotell i Brisbane.

London
London är ett av de mest populära weekendresmålen och passar egentligen året runt, beroende på vad man föredrar. Att åka på en weekend till London i augusti är perfekt för den som älskar att strosa runt och uppleva Londons olika stadsdelar. Glöm inte att ta pauser i de fina parkerna där Hyde Park är den största och mest kända. Dagstemperaturen ligger på 21 grader vilket passar de flesta nöjena i en storstad.
Weekendresor till London.
Flyg till London.
Hotell i London.

Varmt i augusti – 22 till 28 grader

För dig som söker ett mer stabilt och varmare klimat än här hemma i augusti kan söka sig söderut i Europa. Många resmål runt Medelhavet har väldigt sköna havstemperaturer en bit in på säsongen. Kika på dessa resmål för en temperatur på 22 till 28 grader.

Kanarieöarna
Året runt-resmålet Kanarieöarna har många härliga öar, orter och stränder. Medeltemperaturen i luften i augusti ligger på 26 grader och i havet 23 grader. Välj mellan öar som Gran Canaria, Teneriffa, Fuertevetura, La Gomera och Lanzarote. Här kan du läsa om vädret på Kanarieöarna året runt.
Charter till Kanarieöarna i augusti.

Nice
Den franska rivieran har ett härligt klimat och i augusti ligger temperaturen i luften på 26 grader. Havet har 23 grader. Nice är rivierans huvudstad och kantas av Promenade des Anglais, en sju kilomter lång strandpromenad med klapperstensstränder och klarblått vatten nedanför. I Nice hittar du allt från exklusiva butiker och kedjor till mysiga restauranger och promenadstråk.
Weekendresor till Nice.
Hotell i Nice.
Flyg till Nice.

Barcelona
I Barcelona kan du sola på en sandstrand mitt i stan. Kombinera sevärdheter, kultur, nöjesliv och shopping med sol och bad på en härlig sandstrand. Stranden Barceloneta ligger ett stenkast från citykärnan och gör att Barcelona är en av de mest populära storstäderna på sommaren. Dagstemperaturen i augusti ligger på cirka 27 grader. I havet är det 25 grader.
Weekendresor till Barcelona.
Hotell i Barcelona.
Flyg till Barcelona.

Hett i augusti – minst 28 grader

För de hetaste temperaturerna i augusti ska du söka dig till de resmål som ligger längst söderut i Europa, eller slå till på en resa lite längre bort. Här är resmålen där solen gassar lite extra och temperaturen ligger över 28 grader dagtid.

Grekland
De grekiska öarna har fortfarande högsommarvärme i augusti. Skillnaden är att det finns fler lediga solstolar. Havet har hunnits värmas upp rejält och har en temperatur på 26 grader. Dagtemperaturen i luften ligger på 27 grader och på natten 24. Det är alltså fortfarande varmt och skönt på kvällarna i augusti.
Charterresor till Grekland i augusti.

Turkiet
Turkiet är ett solsäkert resmål och har ofta Europas högsta temperaturer. I augusti är havet varmt och i luften är temperaturen runt 34 grader på dagarna. Ett resmål för dig som gillar när solen gassar och nätterna är varma. Antalyakusten med orter som Antalya, Alanya och Side uppnår oftast de högsta temperaturerna.
Charterresor till Turkiet i augusti.

Cypern
Cypern är ett av de resmål som har sommarvärme längst. Från april till september kan du njuta av sköna temperaturer på den här ön. Här trivs de flesta så som barnfamiljer, unga nöjeslystna, kärlekspar och de som vill vara aktiva. Välj remål utifrån hur du önskar din semester. De populäraste resmålen är Ayia Napa, Fig Tree Bay, Limassol och Larnaka. Temperaturen i augusti ligger på 33 grader i luften och 25 i havet.
Charterresor till Cypern i augusti.

Los Angeles
Kalifornien förknippas ofta med sol och hetta. Det är absolut varmast och säkrast att få denna sommarvärme om du åker hit under sommaren. Los Angeles har i augusti cirka 30 grader i luften. Det är dock alltid lite småkyligt i havet utanför Los Angeles, i augusti ligger havstemperaturen runt 17 grader.
Flyg till Los Angeles
Hotell i Los Angeles


Se alla charterresor i augusti



Sista minuten-resor



Erbjudanden på resor till sol och bad