Våga hoppa med Big Air Bag

Maria
Medlem sedan 2007

Pressbild
I vinter kommer alla hoppsugna skid- och snowboardåkare få det lite lättare; Big Air Bag är en enorm upplåsbar madrass som tar emot dig i fallet. Nu kan man öva in nya trick utan risk för skador.

Big Air Bag är precis vad det låter; en enorm uppblåsbar madrass. Den placeras efter ett stort hopp så att skid- och snowboardåkare kan landa mjukt när de övar. Ett verktyg lika användbart för nybörjaren som aldrig hoppat tidigare, som för entusiasterna som nu kan öva in nya rotationer och grabs med lägre risk för allvarliga skador.

Reducerar risker för svåra skador

– Fun Parks började byggas för tio år sedan och finns idag på i stort sett alla skidorter och hoppen har blivit större med åren. Och även om hoppen har blivit bättre och säkrare så inträffar det ändå olyckor, vi hoppas att vi med hjälp av en Big Air Bag kan reducera riskerna för svåra skador, säger Tomas Berg, driftchef i Stöten.

Gapet mellan ”Big Air”-hoppen och själva landningen är ofta så stort att många fruktar att inte ens komma fram till landningen, men en Big Air Bag löser problemet. Men om du sätter hoppet kan du glida vidare eftersom att materialet i sig är gjort så att man glider av bagen, antingen rakt fram eller åt sidorna.

Hoppas att fler kommer våga hoppa

Man hoppas att de som tidigare inte vågat hoppa ska testa att göra det nu.
– Förhoppningsvis kommer fler tjejer, och de lite äldre som i sin ungdom vågade, att prova på ett hopp. Nu kanske till och med jag törs försöka igen, säger Tomas Berg.

Big Air Bag finns på ett flertal ställen i Norge och på skidorter utomlands, men Stöten blir först ut i Sverige. Anläggningen kommer att ha sin Big Air Bag på plats till säsongsstart den 11 december. Den kommer att placeras i parken, men eftersom den går att flytta kommer den också att användas till event i andra delar av skidanläggningen.

Hitta mer info: www.stoten.se

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21