Urban design från 840 kronor per natt

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Mama Shelter
Bild: Mama Shelter
När ni trodde att det inte fanns plats för ännu ett designhotell har det dykt upp en ny stjärna på hotellhimlen. Mama Shelter i parisiska kvarteret Saint Blaise är defentivit någonting utöver det vanliga.

Grundarna bakom Club Med har tillsammans med filosofen Cyril Aouizerate och designern Philippe Starck skapat den urbana oasen Mama Shelter i Paris tjugonde arrondissement.

Apple iMac i alla rum

Hotellet som öppnade i september har 172 rum på sju våningar med fem olika färgscheman. Vart och ett av de coola rummen har en egen Apple iMac och givetvis ingår bredbandet. Rummen startar på 79 euro, med aktuell dagskurs cirka 840 kronor, per natt. Restaurangen serverar äkta fransk mat från morgon till kväll och i baren kan du sippa klassiska cocktails från klockan 18.

En modern oas

Mama Shelter är mer än bara urban design, teknologi och franskt käk. Det finns bland annat ett yogarum och möjlighet att delta på föreläsningar och diskussioner med politiker och poeter. Varje våning har griffeltavlor där dagens kulturhändelser runtom i Paris annonseras.

Mama Shelter säger själva att ambitionen har varit att inte bara skapa en plats att övernatta på, utan snarare en modernt kibbutz där vänner kan samlas för middag eller inför ett besök på närbelägna och hippa elektro-indierock klubben Fleche D'or.

Läs mer:
Mama Shelter
Fleche D'or
Paris resmålssida på Reseguiden.se

Sponsrade erbjudanden:


Om Paris Frankrike

Frankrikes huvudstad Paris är en romantisk stad med mycket kultur. Här finns sevärdheter som Eiffeltornet, Triumfbågen, katedralen Notre Dame och konstmuseet Louvren. Staden är full av liv med uteserveringar, promenadstråk och mysiga parker.
Historia
Arkitektur
Weekend
Storstad
Romantiskt
21°
Klimat i september
1 / 29
Thinkstock
Jardin de Luxenbourg
6 / 29
Musslor på restaurang Marco Polo vid Nation
8 / 29
Palais Chaillot
10 / 29
Kypare utanför Café de Flore
11 / 29
Eiffeltornet från nära håll
12 / 29
Utsikten framför Sacre Coeur.....
14 / 29
Sacré - Coeur
15 / 29
Marknad i Paris33333333
16 / 29
Triumfbåge #3
19 / 29
Triumfbågen med Champs-Elyses
22 / 29
Metrostationen Montmartre Paris
23 / 29
Takåsarna i Paris
24 / 29
Triumfbågen i solnedgång
27 / 29
Det magnifika varuhuset
29 / 29