Upptäck Sverige i sommar – blogga och få betalt

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

BIld: Dreamstime
Bild: STF
Bild: Grzegorz Lepiarz
Mellan den 6 juni och den 6 augusti i sommar har du chansen att resa Sverige runt – och få betalt. Som motprestation ska du rapportera tillbaka till omvärlden på nätet.

Är du sugen på att upptäcka Sverige i sommar, samtidigt som du får betalt? Gillar du att blogga, twittra och hänga på facebook? Då kan detta vara din chans.

Svenska Turistföreningen söker nu kandidater till vad de kallar “Sveriges svenskaste jobb”, en slags modern version av Nils Holgersons resa.

– Vi blev inspirerade av ön Hamilton på Stora barriärrevet som på liknade sätt erbjöd ”The best job in the world”. Men vi vill dra det lite längre, vi har ju så mycket mer än bara en ö, vi vill visa upp hela Sverige, men på ett lite annorlunda sätt, säger Yvonne Arentoft, vd STF.

Den som får jobbet kommer att befinna sig på resande fot i Sverige under 60 dagar. Boende är betalt och dessutom utgår lön för mödan. Med i bagaget finns kamera, filmkamera och laptop med trådlöst internet som ska användas flitigt för att berätta om allt spännande som upplevs. Ett visst mått av äventyrslust är en fördel – transporten är varken bokad eller betald och enligt STF kan det bli aktuellt att lifta och ta sig fram bäst man kan…

Du söker jobbet genom att ladda upp en ansökningsfilm och det är ingen idé att vänta – jobbet ska vara tillsatt redan den 27 maj.

Läs mer om Sveriges svenskaste jobb

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21