Upptäck sommar-Island

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: bongobong, medlem sedan 2006
Foto: fredde_ystad, medlem sedan 2007
Foto: hendrik, medlem sedan 2007
Foto: snowball, medlem sedan 2005
Ta chansen och upptäck valsafari, "eldhestar" och sjungande vikingar på sagoön i norr.

Den värsta ekonomiska chocken har lagt sig på Island, men landet håller fortfarande på att återhämta sig efter kollapsen i höstas. För att stimulera den viktiga turistnäringen lockar industrin med prisvärda upplevelser och den isländska kronan ligger kvar på en trevlig nivå för svenska plånböcker.

Högsäsongen på Island är från maj till september. Då står landet och vildmarken i sitt flor, marken är grön och färgglad längs kusterna och dagarna är ljusa och långa. Medeltemperaturen på Island på sommaren är runt 11 grader medan den ligger på 17 i Sverige. Vädret på ön kan skifta snabbt, islänningarna brukar säga “gillar du inte vädret, så vänta bara en kvart”.

Medlemmarna tipsar om Island


Mikki tipsar:

Island är ett av dom absolut trevligaste resmål jag har besökt.
Det fanns verkligen nåt för alla, valsafari, storslagen natur, shopping och party! Vilken utsikt vi hade från vårt hotellfönster, vi hade dessutom tur med vädret när vi var där. Det var inte så dyrt som alla hade varnat för tyckte jag, om man verkligen ville kunde man hålla igen på pengarna. Man kunde köpa sallader och dylikt i affärerna, en finare middag är ungefär som här, men en pizza är dyrt.

Vad det gäller utgång, så tyckte jag absolut inte att det var speciellt dyrt. Många klubbar hade gratis entré och dessutom fick man ofta en drinkbiljett. Rekommenderas varmt. Många islänningar kunde svenska och alla var väldigt öppna och trevliga. Island är en oförglömlig upplevelse!

Svanen tipsar:

Jag kan rekommendera alla som inte varit på Island att resa dit. Vår favoritrestaurang var Tabasco's, en mexikansk restaurang med otroligt god mat. Den ligger i centrala Reykjavik, vid torget, invid hotel Plaza. Faktum är att vi utnämnde Island till det bästa matland som vi har upplevt (följt av Indien och Kroatien). Tror inte att ni blir besvikna var helst ni väljer att äta. Vi kan även starkt rekommendera Viking Village, både god mat, och framförallt jättetrevlig underhållning med sjungande vikingar, samt teaterföreställning med isländskt tema från vikingatiden, på engelska. Viking Village ligger i utkanten av Reykjavik, taxichaufförer och hotellpersonal vet var. Om ni ska till Blue Lagoon (missa inte den) så har även de en restaurang med mycket god mat.

Trea tipsar:

Att rida är nästan det bästa sättet att uppleva naturen på, tycker jag. Det finns många olika arrangörer och jag har i alla fall bra erfarenhet av “Eldhestar”. Om man väljer en av deras turer som går genom geotermiska områden får man se en hel del som ryker och puttrar. Inte lika gigantiska saker som gejsrar, men å andra sidan häftigare, mitt ute i naturen, och utan en massa andra turister.

Om man utgår från Reykjavik är det populärt att åka Gyllene cirkeln. Då får man ju se många av de stora sevärdheterna: gejsrar, Gullfoss, Thingvellir. Det kan absolut vara väl värt att se, men man får vara beredd på att inte vara helt ensam. Lite mer frihet har man ju om man hyr bil, men det kan vara dyrt. Sen är ju ett dopp i Blå lagunen nästan ett måste.

Jag tycker att bästa tiden på Island är sommaren, men det går självklart bra att åka dit i april också. Ta med kläder som tål väder och vind bara, det kan ju regna och blåsa!

Anna__s 5 måsten på Island


1. En tur till Västmannaöarna.

Detta är otvivelaktigt den utflykt som jag tyckte bäst om på Island. Bussar går från BSI-centralen två gånger om dagen till färjan. Kostar ett par hundra för färjan och resan tar cirka 3 timmar. Du kommer mötas av fantastisk natur, många lunnefåglar och väldigt få turister. Övernatta på något av gästhusen eller hotellen på ön, och passa på att bestiga något av de högsta bergen för att få se utsikten över det enda samhället på ön!

2. Rid ut med islandshästar.

Det finns gott om arrangörer och du kan välja mellan att rida ett par timmar till flerdagsturer. Glöm inte regnkläderna! Även om det är strålande sol och molnfri himmel när du rider iväg, kan det kan ösa ner både regn och hagel en halvtimme.

3. Blå Lagunen.

Det må vara en turistfälla, men det spelar ingen roll! Det är lätt att kombinera detta med ankomst eller avresa, det går många bussar. Ett bad här är en varm och härlig avslutning på en Islandssemester.

4. Boka en vandringsutflykt till Reykjadalur.

Där kan du bada i varma källor, och tar du dig upp i bergen bjuds du på en enastående utsikt.

5. “The Golden Circle”

En av de största turistattraktionerna på Island. Men det skulle kännas mycket märkligt att åka hem utan att ha sett geysir, Thingvallir, Gullfoss och de andra stora vattenfallen. Med andra ord är det värt varenda sekund! Är ni flera, så hyr en bil istället, både billigare och roligare. Stanna till vid Thingvallavatn också med alla små stenpyramider i miniformat.

Hitta flygresan till Island

Hitta hotell

Island

Landmannalaugar med kall öl i varmt vatten
1 / 9
Landmannalaugar
2 / 9
Min Nordenfavorit
3 / 9
Första intrycket.
5 / 9
Vill du vara med på en fotflirt i det blå?
6 / 9