Upptäck de bästa öarna för kärlek

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: zorrito, medlem sedan 2006
Greklands sköna öar är perfekta för en kärlekssemester. Här kan ni vandra hand i hand längs slingrande smågator, slå er ner på någon mysig taverna och njuta av solen. Vi tipsar om öarna där romantiken flödar lite extra.

Förra helgen svepte en våg av romantik över landet när kronprinsessan Victoria sa ja till sin Daniel. Har du fått mersmak och vill åka på en kärleksfylld semester? Vi listar öar som passar perfekt för en romantisk resa.

1. Santorini – en dramatisk skönhet

På Santorini samsas branta klippor och svart lavasand och ön är ett riktigt mecka för romantik. Se till att uppleva den solnedgången i Oia, den är i det närmaste magisk. Den lilla byn ligger på norra Santorini och är flitigt avbildad på vykort och målningar – därför är det troligt att du känner igen dig redan när du kommer dit. Var gärna där i god tid, eftersom det är mycket populärt att se solen sänka sig i havet.
Var: Santorini ligger i Kykladerna.
Bo gärna i: Mysiga byn Perissa.

2. Skopelos – Mamma Mia, vad romantiskt!

Skopelos är en populär ö även bland grekerna själva och med lummiga olivlundar, pinjeträd och vackra stränder, förstår vi varför. Det är helt enkelt oerhört vackert! I filmen Mamma Mia blir det bröllop i det lilla klostret på berget – verklighetens version ligger i Kastri och heter Agios Ioannis.
Var: Skopelos ligger i Sporaderna.
Bo gärna i: Lilla Byn Glossa.

3. Kefalonia – ön med Greklands kanske vackraste strand

Greklands vackraste strand ligger enligt många på ön Kefalonia. På stranden Myrthos möts du av kritvit strand och kristallklart vatten. Ön är ett perfekt ställe att varva ner, men du kan också roa dig med utflykter. Här hittar du både droppstensgrottor, en underjordisk sjö, gröna berg och vinodlingar.
Var: Kefalonia är en av de Joniska öarna.
Bo gärna i: Lugna fiskebyn Katelios.

En oförglömlig dag på Skopelos…

Att Skopelos är en riktigt romantisk ö kan Reseguidens medlem Grekland skriva under på. Hon är sedan länge tokig i Santorini, men efter den där alldeles speciella dagen för ett år sedan gissar vi att Skopelos inte ligger långt efter… Läs om den romantiska dagen på ön Skopelos.

Sista minuten till Grekland

Charter till Grekland

Om Grekland

Grekland är ett land med mer än tusen öar där de mest populära är Kreta, Rhodos och Kos. Landet erbjuder härligt väder, fina stränder och väldigt god mat. Flygtiden ligger på runt tre timmar. Hit är det bäst att resa maj - september.