Upptäck äventyrliga lyxresor

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Det finns många äventyrliga resor som kan locka dig som vill göra något utöver det vanliga. Kryssning, vandring eller kanske en temaresa med fokus på mat – här får du några förslag.

Är du en finsmakare vad gäller resor så är kanske en sol- och badsemester inget för dig. Här är exklusiva resor för dig som är äventyrligt lagd och som samlar på upplevelser.

Kryssa och upplev mer

Kliv ombord på ett vackert kryssningsfartyg och upplev mycket på en och samma resa. Du bor bekvämt i fina hytter, ofta med all inclusive och hoppar av på många intressanta ställen. Du når platser du annars inte hade nått och får komma riktigt nära både djur och natur. Med Hurtigruten reser du längst världens vackraste sjöresa, upplever midnattssolen och norska kusten när den är som vackrast. Andra kryssningsresor går kring Medelhavet eller Karibien.

Lär känna nya smaker på mat- och vinresa

Alla resmål har sin särskilda matkultur och är du intresserad av mat och vin så kan en sådan här resa vara perfekt för dig. Du kommer nära det lokala livet och får uppleva vinprovningar, spännande maträtter och nya smaker. Ta med dig matkunskaperna och smaklökarna och åk på en mat- och vinresa. Just nu kan du bland annat boka vinresa till Ungern, uppleva Sydindiens smaker och åka på mat- och vinresa i Sydafrika.

Aktiva resor till fots

Att aktivera sig på semestern är något som många värdesätter högt. Ett bra sätt att upptäcka ett resmål är till fots och både våren och hösten är perfekta tider att vandra på. På en vandringsresa kommer du naturen nära och ofta får du ta del av vyer och intryck som du annars aldrig hade fått. Det finns tusentals längre och kortare vandringsleder runt om i världen, välj den som passar dig och dina fötter bäst. Åk på vandringsresa i Cinque Terre i Italien, lär känna Alperna i Österrike eller kombinera vandring med sol och bad i Turkiet, Grekland eller Spanien.

Ta del av en rundresa i grupp

Att åka på rundresa i grupp är något som många uppskattar. Du åker oftast med en kunnig färdledare i en mindre grupp som har samma intresse som dig. Tillsammans upptäcker ni landet bit för bit, åker på utflykter, lär känna lokalbefolkningen och sover på nya och spännande platser. Boka Nya Zeeland runt, Peking deluxe, Klassiska Kina eller Peru deluxe.


Fler exklusiva paket världen runt