Unna dig en lyxig helg med tjejerna

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Nääs Fabriker
Bild: Maria Egeland
Bild: Nääs Fabriker
Bild: Maria Egeland
Bild: Maria Egeland
Man behöver inte åka långt för att unna sig en trevlig helg – ofta finns upplevelserna runt hörnet. Ta med tjejkompisarna, mamma eller systrarna på en härlig helg i herrgårdsmiljö.

Födelsedag, påsk, möhippa eller bara en helt vanlig helg som behöver firas? Oavsett vilket finns det många skäl till att åka bort tillsammans och unna sig vardagslyx i form av spabehandlingar, gourmet och långa promenader.

Slappna av och umgås

I finanskrisens spår har närturismen fått ett uppsving och vi känner inte alltid ett behov av att åka långt för att ha trevligt. Ibland är det till och med bättre ju kortare resan är, eftersom man då istället kan unna sig lite extra när det gäller mat och härliga skönhets- eller spabehandlingar. Dessutom blir helgen extra lång när man drar ner på restiden. Det går också fint att åka bort över en eftermiddag om tiden inte räcker till och många ställen har paket med spabehandlingar, fika eller middag.

Från norr till söder i vårt avlånga land finns herrgårdar, slott och till och med fabriker, lämpliga för en weekend i goda vänners lag.

Vi provar tjejhelg på Nääs Fabriker

– Har du varit inne på toaletterna i entrén, undrar tjejen som vant fönar mitt hår – de är så mysiga att man inte vill gå ut.

Det är faktiskt så det känns på Nääs Fabriker, nära Alingsås. Varje detalj är genomarbetad och det första intrycket i lobbyn är varmt och välkomnande. I den mysiga mingelhörnan finns en liten brasa som alltid brinner, och personalen gör verkligen sitt bästa för att gästen ska känna sig uppskattad.

En eftermiddagsfika som heter duga

Jag som förväntar mig en kopp te och en macka blir mäkta imponerad av godsakerna som dukas fram vid eftermiddagsfikat.

Nybakade scones kombineras med färska frukter, ostar och marmelader i små skålar. Som grädde på moset bjuds det på sötsaker och vi enas direkt om att den lilla vita kulan med smak av vit choklad och passionsfrukt, som smälter på tungan är “ett litet stycke himmel”.

Skönhet i fokus på ny fabrik

Till områdets senaste nykomling Skönhetsfabriken kan man bege sig för att prova på afrikansk dans, yoga, härliga behandlingar eller bli stylad i goda vänners lag.

Stämningen är varm och trivsam även här och de olika salongerna är inredda efter årstiderna – vår, sommar, höst och vinter. Till och med gymmet känns mysigt – med ett mjukt grönt golv och bambuinredning. Yogarummet är en gammal brännvinskällare med karga stenväggar som matchas av ett mörkt golv och stora lyktor. På Skönhetsfabriken är skönhet i fokus, men också välmående och hälsa, något som avspeglas direkt när man kliver in genom dörren.

Välkomponerad gourmet

Kvällens trerätters serveras i den vackra matsalen med utsikt över sjön. Lokalen rymmer en hel del gäster, men alla sällskap har ändå ett eget hörn. Personalen är trevlig och menyn välkomponerad. Eller vad sägs om långarygg med serrano och torkade tomater, haricots verts och rödvinssky till huvudrätt med tillhörande risotto som smälter i munnen? Här är det lätt att trivas.

Psst! Vi har i artikeln utgått från en tjejhelg men givetvis går det lika bra att åka bort med grabbgänget, familjen eller partnern. Det finns mänger med weekendpaket för olika tillfällen och sällskap.

Hitta din myshelg:
Sök bland weekenderbjudanden i Sverige
Sök bland weekendpaket i Sverige

Läs mer: Nääs Fabriker

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21