Unik shoppingguide till London

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: Stylight
Stina på Stylight är expert vad gäller shopping och mode. Jag, som själv är shoppingtokig, gillade verkligen hennes tips på shopping i London. Här kommer hennes guide och tips till dig som redan avverkat Oxford och Regent Street och vill åt det unika och hemliga i London.

Att London är en av Europas främsta städer när det handlar om shopping är knappast någon hemlighet. I den brittiska huvudstaden har många stora modeskapare och designers startat sina banor och många modehus, stora som små, drar sig till just London för att bygga upp sina karriärer och göra tappra försök att äntra den åtråvärda marknaden. Här har lyxmärken som Stella McCartney, Alexander McQueen och Mulberry sitt högsäte och i varuhus som Harrods i Knightsbridge, Selfridges på Oxford Street och Liberty i West End kan du åtnjuta det bästa av vad modevärlden har att erbjuda. London associeras ofta med en lyxig men ganska rå stil och vem skulle kunna förkroppsliga detta bättre än supermodellen och modeikonen Kate Moss som i sig själv är en slags personifiering av den brittiska modescenen. London erbjuder dock inte bara high fashion och välkända märken. Här gömmer sig en hel del skatter och om du går en bit bort från de största shoppingstråken kommer du att finna en hel värld av vintage samt annorlunda och personliga butiker. Nedan har vi på Stylight satt ihop en lista över de smultronställen de vanliga turisterna oftast inte hittar.

Beyond Retro, 110-112 Cheshire Street. Det finns ett par Beyond Retro-butiker i London men den nära Brick Line är ofta utsedd till att vara den allra bästa, hit ska du absolut gå om du är ute efter vintagekläder till bra priser.

Rokit, 107 Brick Lane. En second handbutik med ett jeansutbud utöver det vanliga. Här hittar du det bästa av det mesta som har med denim att göra. Hit ska du gå om du är ute efter lite lyxigare vintage med välkända namn och dyrare märken.

Blitz vintage, 55-59 Hanbury Street. På den senaste tiden har de blivit både uppmärksammade och publicerade i en hel Tv-program vilket har fått priserna att stiga en del. Trots det är Blitz värt ett besök då deras utbud av vintage är fantastiskt, vad gäller såväl kläder som möbler och accessoarer.

Boxpark, Shoreditch. Detta är platsen för nya pop-upbutiker. Här byts den ena trendiga butiken ut mot den andra och de vet nästan aldrig vad du kommer att hitta. Det är lika spännande varje gång att se vad nykomlingarna har att erbjuda. Övervåningen är dessutom en burger-restaurant som i sig själv är värd ett besök.

Leadenhall Market, i anslutning till Gracechurch Street. Detta är platsen för ett fåtal men väl utvalda designermärken. Den lyxiga oasen med högklassig shopping och utsökta vinbarer är ett perfekt avbrott från den övriga vardagen.

Pitfield, 31-35 Pitfield Street. Den läckra butiken säljer såväl fantastiska retromöbler som nya kreationer designade med en twist. Blir du trött på all shopping kan du här passa på att avnjuta en kopp te och hembakade kakor i kaféet som går i samma mysiga stil som den övriga butiken.

Rough Trade East, Dray Walk. Här hittar du Londons absolut bästa utbud av vinylskivor och i butiken finner du dessutom ett foto bås till många av kundernas stora förtjusning. Lokalen är ofta en plats för spännande musikevents, gratis spelningar och poesiläsning och är helt enkelt en butik för många sinnen.

Daunt Bookts, Haverstock Hill. En av de få självständiga bokhandlarna som finns kvar. Butiken i Belsize Park har ett enastående utbud av klassiker och barnböcker och den oerhört vänliga och kunniga personalen guidar dig gärna fram bland de långa raderna av dammiga guldklimpar.

Battersea Park Road, Gatan för otaliga välgörenhetsbutiker och fantastiska kafeér i kombination med ett par utvalda lyxmärken och trendigare streetwarebutiker. Detta är platsen med en perfekt blandning där du hittar det bästa från olika världar vilket garanterat gör de allra flesta shoppingästerna nöjda.

Northcote Road, Ett område i sydvästra London som är på riktig uppgång med vackra butiker, spännande uteliv och sagolika och unika restauranger.

Spana in alla resor och erbjudanden till London.


Prisvärda flygbiljetter till LondonSköna hotell i London

Om London England, Storbritannien

Englands huvudstad London är staden för dig som gillar puls. London passar de allra flesta med shopping i världsklass, mysiga kvarter, restauranger och massor av sevärdheter och nöjen. Närheten till Sverige är också en fördel, flyg tar cirka 2 timmar.
Matupplevelser
Historia
Konst
Kultur
Storstad
Barnvänligt
Shopping
16°
Klimat i oktober
En av få "gamla" bussar i trafik
1 / 44
Piccadilly Circus
4 / 44
Taxibil målad i brittiska flaggans färger.
6 / 44
Camden market
7 / 44
Sverige-Brasilien
8 / 44
London by night
9 / 44
Lutande gubbe i lurvig mössa
12 / 44
Telefonautomater
16 / 44
Street of Eternal Love
19 / 44
Vackert i London
20 / 44
Fish´n chips
22 / 44
Pubskylt på Tottenham Court road
25 / 44
The White Lion
26 / 44
Westminster Abbey
36 / 44
Canary Wharf
37 / 44
Ale, cider, meat
40 / 44
Inte utan mitt paraply
44 / 44