Underbara Formentera

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: Ving
Foto: Ving
I sommar har du möjlighet att upptäcka en ny spansk ö i Medelhavet, Ibizas lillasyster, nämligen Formentera. För många kanske en okänd pärla, men efter ett besök här vill du garanterat tillbaka.

En av sommarens mest spännande nyheter på charterhimlen är spanska Formentera som har några av Medelhavets allra bästa stränder. Här är våra favoriter på den lilla ön.

Stränder, stränder, stränder….

Det som oftast sägs vara öns allra bästa strand ligger i den lilla semesterorten Es Pujols, och det är också här charterhotellen ligger. Oavsett var du bor så är det bara ett par minuten till stranden som är en blandning av fin strand och klippor, och azurblått vattnet. Det är nästan som att komma till Karibien, och vill du hitta din egna lilla strand är inte det några problem. Öns mest besökta strand är Platja de ses Illetes och det är hit du ska ta dig om du vill ha mer att göra på stranden än att bara ligga i en solstol och läsa böcker. Här kan du dyka, hyra vattenscooter, ta en drink i en av barerna eller äta en god lunch på en av restaurangerna. Andra favoriter är Cala Sona där du kan bada med utsikt mot den vackra grannön Ibiza och Es Caló som har några av öns bästa skaldjursrestuaranger.

Mysiga städer

De flesta turisterna bor i Es Pujols som är en mysig liten semesterort. Här kan du sola och bada på den fina sandstranden, gå på en liten shoppingrunda i de unika små butikerna där du huvudsakligen köper kläder och andra modeplagg och äter god mat på en de många restaurangerna som håller en väldigt hög standard. Huvudstaden på ön är San Francesc och även här finns det bra shopping och restauranger. På Formentera hittar du inte de typiska turistbutikerna med kopior av kända märken och souvenirer. Här är det mycket design och hantverk, det är inte utan anledning som Formentera är en populär ö bland många kändisar som blivit trötta på Ibiza.

Upplev ön

Det första du borde göra när du kommer till Formentera är att hyra en cykel, det absolut bästa transportmedlet här. Ön är så pass liten att du kan ta dig överallt med cykel, och det är det perfekta sättet att utforska stränderna på. Vill du se merkn du ta en dagstur över till Ibiza, kanske gå på en hippiemarknad här eller shoppa i Ibiza stad. Nattlivet på Formentera är inte mycket att prata om, barerna stänger efter midnatt, men det finns många härliga beachbarer där du kan ta något gott att dricka om du vill ta en paus från stranden.

Så tar du dig till Formentera

Formentera är ett nytt charterresmål hos både Fritidsresor och Ving, med resmålen Es Pujols och Playa Migjorn. Flyget tar omkring 3 timmar och 50 minuter, och du landar i Ibiza. Färjan över till Formentera tar sedan ungefär 30 minuter.

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du resorna:
- All charter till Formentera
- Hotell på Formentera
- Flyg till Ibiza


Charter till Formentera

Spanien