Turkiets skönhet – Marmaris

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Marmaris har vakre strender og er et perfekt reisemål for alle.
Foto: kajsa72, medlem sedan 2009
Halvön där Marmaris ligger sägs vara den vackraste i hela Turkiet. Här trivs både barnfamiljer och partylejon.

Marmaris ligger på Turkiets sydvästra kust vid Egeiska Havet inte långt från den grekiska ö-världen. Med sin fina sandstrand, långa strandpromenad och turkosblå vatten är detta ett drömresmål för många under sommaren. Här är en guide till våra favoriter i Marmaris.

Här bor du bäst

Marmaris är ett resmål som passar både för par, barnfamiljer och de som är ute efter fart och fläkt. Nöjeslivet hittar du samlat på egen gata nära hamnen. Om du är ute efter sena kvällar ska du bo i centrum. Annars trivs du kanske bättre i de nya stadsdelarna eller vid stranden och den långa strandpromenaden. Här ligger det massor med fina hotell som passar par och barnfamiljer.

Nya upplevelser varje dag

En semester i Marmaris blir aldrig långtråkig för här kan du hitta på något nytt varje dag. Reser du hit med barn är ett besök på vattenparken Aqua Dream Park en självklarhet. Här kan både stora och små barn ha det kul i många timmar. Att åka ut på havet i en traditionell Gület-båt är ett måste när du är här. De vackra träbåtarna ligger på rad i Marmaris fina marina. Om du vill se något mer än Turkiet på semestern kan du ta en dagsutflykt till den Rhodos och den grekiska övärlden. Glöm inte att ta med dig passet! Du får inte heller missa världsarvslistade Pamukkale. De vita klipporna med varma källor är något alldeles speciellt och att gå barbent längs de naturliga bassängerna är en upplevelse du vill unna dig själv.

Sol och bad

Mycket av tiden på sommarsemestern spenderas ofta i vattnet. Marmaris har en fin strand och en strandpromenad på hela sju kilometer. Den sträcker sig hela vägen till grannstaden Icmeler. Stranden består av lite grövre sand och vattnet är härligt turkosblått. Det finns massor med solsängar att hyra och gott om plats. Man kan också ta en taxi till Icmeler som har en väldigt bra strand. Dyker du har du möjlighet att testa några av de bästa dykplatserna i Egeiska Havet. Följ med på en organiserad dykutflykt som går från hamnen i Marmaris. Barnfamiljer får inte missa en dagstur till sköldpaddsstranden i Dalyan-området. 2005 blev stranden utnämnd till Turkiets bästa.

Billig shopping

Turkiet är känt för sin billiga shopping, så det kan vara bra att lämna lite plats i väskan på utresan. Marmaris har många bra butiker som ligger runt marinan där du hittar shoppinggator med många modebutiker. Mycket av det som säljs är kopior av kända märken. På basaren i den gamla stadsdelen kan du köpa kryddor, mattor, smycken och mycket mer – men se till att pruta! Köp gärna med dig honung med timjan som är en lokal specialitet.

Så tar du dig hit

I sommar kan du resa på charterresa till Marmaris med både Apollo, Detur och Fritidsresor. Flygresan tar cirka 4 timmar från Stockholm. Från flygplatsen Dalaman är det sedan 1,5 timme med buss till Marmaris.

Charter till Marmaris

Om Marmaris Marmariskusten, Turkiet

Marmaris på den Egeiska kusten i Turkiet är ett resmål som passar alla typer av resenärer. Här finns en lång sandstrand, en charmig småbåtshamn, ett bra nattliv och kring marinan Netsel hittar du den bästa shoppingen. Bästa tid maj till oktober.
Nöjesliv
Natur
Vattensport
Genuint
Sol & bad
22°
Klimat i oktober
24°
Badtemp i oktober
Populära resor från Göteborg till Marmaris