TUR-mässans höjdpunkter

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Maria Egeland
Bild: Maria Egeland
Bild: Maria Egeland
Bild: Maria Egeland
Idag har Svenska Mässan slagit upp dörrarna för resebranschen på TUR 2009. Vi är självklart på plats och tar tempen på montrarna inför helgen.

Nu finns vi på plats på årets stora resemässa TUR i Göteborg. Branschdagarna har redan dragit igång och i helgen är det öppet för alla. Under publikdagarna är öppettiderna 9-18 på lördagen och 10-17 på söndagen.

Vass mässa

Trots den aktuella ekonomiska situationen är det fler länder representerade på TUR-mässan än förra året.

– Vi är precis lika vassa som förra året om inte vassare, säger Per Magnusson, biträdande Mässansvarig på TUR under onsdagens presskonferens på Svenska Mässan.

Han pratar även varmt om årets satsning BookTUR med olika mässerbjudanden Det är ett brett spektra av erbjudanden som täcker upp både nationellt och internationellt. Under helgen kommer bokningsstationer i A- och H-hallen hålla öppet för den som vill slå till på något av erbjudandena de spanat in på TUR:s hemsida.

1200 spännande montrar

I A-hallen hittar ni länder från hela världen med exotiska länder som Mexiko, Indien och Sydafrika. I B-hallen hittar ni de europeiska länderna och Reseguidens egen monter så klart.

Störst monter på mässan har Danmark där man kan träffa utställare från bland annt Visit Denmark, Wonderful Copenhagen och Lysets land - Nordjylland. Montern blir ett naturligt stopp även för den hungrige - det finns många godsaker att låta sig väl smaka av i den Danska Kroen.

Kul i montrarna

Aktiviteterna under helgen i de olika montrarna är varierade med alltifrån schysta erbjudanden och tävlingar, glasblåsning i Visit Värmlands monter, ansiktsmålning hos Göteborg & co och bamseklubben hos Fritidsresor som nu åter finns på mässan.

I Reseguidens monter är det som vanligt resenären själv som står i centrum och under lördag och söndag kan besökaren träffa medlemmar som berättar om sina spännande resor. På lördag klockan 15 korar vi Årets Turistinspiratör 2009 – missa inte detta!

Gå direkt till TUR:s hemsida och läs mer om monteraktiviteter under helgen
Kolla in Reseguidens eget program