TUR-mässans 5 hetaste montrar

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Maria Egeland
Bild: Ellinor Thunberg
Bild: Maria Egeland
Bild: Maria Egeland
TUR-mässans branschdagar är i full gång på Svenska Mässan i Göteborg. Vi har gjort en djupdykning med montrarna och kollat upp godbitar inför helgen. Stämingen är på topp och Reseguidens kaffemaskiner serverar rykande kaffe. Missa inte TUR-mässan i helgen.

Weekendresor i Europa, besök i nöjesparker eller drömmar om långväga resor till Karibien, Afrika eller Sydostasien. På TUR-mässan hittar du allt det där och lite till. Här guidar vi dig till några av mässans hetaste montrar inför helgen.

1. Stockholm

Stockholmsmontern är det ultimata valet för den som går i giftastankar. På lördagen klockan 15 blir det nämligen ett riktigt bröllop på plats i montern. Under dagen får besökarna följa med på förberedelserna och varje timme från 10.30 blir det bröllopssnack och intervjuer från scenen.
Monter: F02:60 (övre plan).

2. Astrid Lindgrens Värld

Alla som älskar Astrids klassiska sagor ska bege sig till montern på övre plan för att hälsa på Pippi Långstrump. Under dagen blir det flera föreställningar för barnen, med Pippi och hennes vänner. Längre bort på samma våningsplan kan man också kramas med de gröna kaninerna från Liseberg.
Monter: G05:01 (övre plan).

3. Sydafrika

Med anledning av fotbolls-VM i sommar satsar landet stort på årets TUR-mässa. I montern finns Sydafrikanska Ambassaden och en rad olika utställare – där du kan ställa frågor om allt i från viltreservat och boende till det lyxiga tåget Rovos Rail. I helgen finns också den stora gula maskoten för 2010 FIFA World Cup på plats för att sprida glädje på mässan.
Monter: A01:40.

4. Norge

Vårt grannland bjuder på många spännande inslag i helgen. De har tävlingar med chanser att vinna fina priser, en klättervägg och ansiktsmålning för barnen. Dessutom bjuds det på våfflor. I en av tävlingarna har du chans att vinna biljetter till finalen i Eurovision Song Contest i Oslo senare i vår.
Monter: B06:22.

5. Rosa Bussarna

Om du är nyfiken på äventyrliga bussresor så ska du defenitivt svänga förbi Rosa Bussarnas monter där du kan prata om resor och provsitta bussen. Dessutom blir det dansshow klockan 15 både lördag och söndag.
Monter: B05:62.

… och missa inte Reseguiden!

Som ni säkert redan vet händer det en hel del spännande i vår egen monter under helgen! Missa inte att titta in på en kopp kaffe och lyssna på de spännande reseberättelserna från våra medlemmar. Allt under ledning av Joachim Vogel, känd från SVT:s Go' Kväll. Vi finns i monter B01:40. Varmt välkomna!

Tävla och vinn! Det är mycket tävlingar på gång under TUR-mässan. Vi sprang bland annat på chanser att vinna fina weekendpaket hos Visit Denmark eller flygresor hos City Airline och SAS. Dessutom kan du tävla om en resa till Dubai i Solresors monter. Håll ögonen öppna efter fler chanser!

Öppettider på mässan: 9-18 lördag 27 mars och 10-17 söndag den 28 mars.

Göteborg Sverige

Söndagspromenad i Haga
2 / 32
En stad i vatten
7 / 32
Älvsborgsbron i solnedgång
8 / 32
Göteborgs Hamninlopp
9 / 32
Utsikt ger insikt
10 / 32
Jul på Liseberg
11 / 32
Bild tagen från Brännö brygga.
12 / 32
Västra hamnkanalen
13 / 32
saltholmen/solnedgång
17 / 32
Carnegie Sockerbruk
18 / 32
Gatenhielmska kulturreservatet i Majorna
20 / 32
Spårvagnen till Liseberg
23 / 32
Ingen jul utan ett besök på Lisebergs julmarknad
24 / 32
Alla goda ting är tre.
26 / 32
Kall vinterdag
28 / 32
Paddan Feskekörka Göteborg
30 / 32
Älvsborgs fästning sett från ovan
32 / 32
Populära resor från Göteborg till Göteborg