TUR-mässans 5 hetaste montrar

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Maria Egeland
Bild: Ellinor Thunberg
Bild: Ellinor Thunberg
Bild: Ellinor Thunberg
Vi befinner oss på plats på Svenska Mässan, kaffemaskinerna är provkörda och stämningen är på topp. Nu laddar vi för helgen och redaktionen har gjort en djupdykning bland montrarna.

Oavsett vilken destination du är sugen på, om du är ung eller gammal, backpacker eller charterresenär finns någonting för dig. Det finns hela 1200 montrar på plats och nu laddas det inför helgen.

Här är mina fem monterfavoriter:

1. Visit Denmark

När man närmar sig den danska montern känner man doften av nybakt bröd. Bara det är anledning nog att göra ett besök. Dessutom är blir det legobygge och ballongutdelning för de minsta. Den danska gemyten tar upp hela 1000 kvadratmeter och här är den danska känslan i fokus och färgerna går givetvis i rött och vitt.
Monter: B 04:62

2. Fritidsresor

Fritidsresor finns åter på plats efter flera års frånvaro på TUR. Här händer det mycket i helgen och höjdpunkten för alla barnfamiljer är givetivs möjligheten att kramas med Bamse och leka loss med Bamseklubben.
Monter: C01:02

3. Estonian Touristboard

I Estlands monter bjuds det på ovanliga snacks som rostade mandlar och trevliga representanter i folkdräkter möter gärna upp och berättar mer om det baltiska landet. Om du gissar vikten på resväskan i montern har du chans att vinna en resa till Estland. Det bästa med montern är ändå den skogsinspirerande inredningen som är värd att spana in.
Monter: B06:34

4. Liseberg

En trappa upp hittar du Lisebergs monter där höjdpunkten är ansiktsmålning. Målningen sticker ut ytterligare genom att tekniken airbrush används, färgen sprayas alltså på med en slags schablon som mönster. Coolt och kul för alla som vill liva upp helgen lite.
Monter: F03:10

5. Marockanska statens turistbyrå

Sväng förbi Marockos monter och kolla närmare på Norra Afrikas spännande traditioner. Det bjuds på klassiskt mintte och kakor och hantverkare finns på plats för att visa hur de vackra föremålen tillverkas.
Monter: B06:60

… och missa inte Reseguiden

Som ni säkert redan vet händer det en hel del spännande i Reseguidens monter under helgen! Missa inte att svänga förbi på en kopp kaffe och lyssna på de spännande reseberättelserna från våra medlemmar. Allt under ledning av Vigor Sörman från När & Fjärran. Platsen är B01:40. Varmt välkomna!

TUR:s hemsida
Program i Reseguidens monter


Öppettider
Mässan är öppen mellan 9-18 på lördagen och 10-17 på söndagen.