Trend: charterhotell för vuxna

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Joakim Borén
Foto: dujmovochka, medlem sedan 2006
Bild: Erik Sahlin, Fritidsresor
Hotellet blir allt viktigare för resenären idag och ett bra boende, gärna utöver det vanliga, värderas allt högre. Här gör vi en djupdykning bland hotellen som välkomnar vuxna som reser utan barn.

Ska du iväg och ladda batterierna med solenergi och slappa vid poolen? Reser du utan barn och uppskattar lugnet? Då kan ett charterhotell speciellt för vuxna vara något för dig.

– Jag och sambon var i Kemer i augusti förra året, på ett mindre Blue Couples-hotell. Det var mitt förslag när barnet (femåring) ändå inte skulle följa med. Sambon tyckte först att det inte spelade någon roll, men efteråt tyckte vi båda att “vad skönt och lugnt det var utan en massa barn vid poolen”. Lugn och ro fick en helt annan betydelse, berättar Reseguidens medlem Tranberg.

Vuxna hotell med stilren touch

Ving är ett av de charterbolag som har ett utarbetat koncept för just vuxna som reser utan barn. Det går under namnet Sunprime Resorts och för närvarande finns två hotell på Gran Canaria och ett på Teneriffa. Nyheten för i år är att de även har öppet under sommaren. Konceptet har funnits hos Ving i två och ett halvt år, hotellen är alla fyrstjärniga och satsar lite extra på detaljer som stilren design, god mat och spa.

– Hotellet blir allt mer ett resmål i sig och dagens resenärer lägger ner mycket möda på att hitta ett hotell som passar just dem. Sunprime vänder sig till kräsna vuxna som vill ha en bekväm vistelse i en behaglig miljö, säger Magdalena Öhrn på Ving.

Andra koncept som riktar sig till vuxna är Apollos Duo och Fritidsresors Blue Couples, som båda vänder sig till vuxna par eller vänner som reser utan barn. De båda koncepten finns i olika prisklasser, till en rad destinationer, främst i Europa.

Unikt boende med det lilla extra

I och med att boendet blir allt viktigare söker många också efter något lite extra när det är dags att välja semesterhotell. En nyhet bland charterhotellen är Fritidsresors Blue Unique som lanserades inför vintern och utökas kraftigt inför sommarsäsongen. De olika hotellen är speciellt framtagna för att bjuda på en unik vistelse.

– Vår längtan efter det genuina, gärna med en egen berättelse, har smittat av sig på resandet, säger Lottie Knutson på Fritidsresor.

Här kan du bland annat välja att spendera semestern på en ekologisk olivgård i Tunisien, att gå i kloster på Algarvekusten eller att lyxa till det på Richard Bransons palatsliknande hotell på Mallorca. I kategorin finns 23 olika hotell att välja på och de varierar mellan tre och fem stjärnor. Gemensamt för dem alla är att de har något extra, det kan vara alltifrån en spännande historia till en annorlunda design. Även om Blue Unique-hotellen kanske riktar sig främst till vuxna, är det bra att veta att även barn är välkomna hit.

Charter för alla smaker

Diskutera boende:Har du bott på charterhotell för vuxna?Vilket är det coolaste hotellet du bott på?Sök boende i vårt hotellsök