Travellover är en erfaren resenär trots unga år

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: travellover, medlem sedan 2006
Foto: travellover, medlem sedan 2006
Travellover är en av Reseguidens yngsta medlemmar. Trots sin unga ålder är hon en erfaren resenär med många spännande resor i bagaget.

Travellover heter egentligen Marika, är 17 år och bor en bit utanför Göteborg där hon läser på gymnasiet.
– Geografi är, som ni kanske redan gissat, mitt favoritämne, skriver Marika på sin sida på Reseguiden.
– Än så länge har jag hunnit med att besöka 20 länder, förhoppningsvis kommer jag att ha flera länder i bagaget om några år! Mitt mål är att inom en snar framtid besöka alla världsdelar och se det mesta av världen, fortsätter hon.

Tänker på resor hela tiden

Marika har varit medlem på Reseguiden sedan december 2006. Hon är aktiv på forumet och har blivit en av Reseguidens mest besökta medlemmar.
– Bildforumet är den funktion jag använder mest, jag är ofta inne och tittar på folks uppladdade bilder för att det intresserar mig. Jag gillar även att skapa nya listor, det är underhållande, berättar hon.
– När jag inte har en resa inplanerad sitter jag och tänker på resor hela tiden, jag är inne på olika resesidor och kollar och jag pratar i princip bara om resor, därför är det lättast om jag jämnt har en resa inbokad, annars blir det jobbigt, berättar hon.

– Jag lämnade mitt hjärta i San Francisco

Bästa resminnet är första dagen på resan i San Francisco.
– Det var precis innan vi skulle landa på flygplatsen. Planet svängde och jag såg hela San Franciscos skyline torna upp sig. Då gick min dröm i uppfyllelse – jag var äntligen i San Francisco, säger Marika.
– Precis som sången “I Left my heart in San Francisco” så lämnade jag mitt hjärta där. Och inget annat ställe i hela världen kan stjäla det, berättar hon.

Nu lockar Indien

Nu drömmer Marika om kulturupplevelser i Indien.
– En resa jag skulle vilja göra är att åka den Gyllene Triangeln, då besöker man de tre städerna New Delhi, Agra och Jaipur. Indien verkar spännande på grund av kulturen som är mycket annorlunda i jämförelse mot västvärlden, dessutom finns det många vackra sevärdheter och tempel, inte minst Taj Mahal, säger Marika.

Nästa resa går till Tallinn i april.
– Det blir en weekend i Estlands huvudstad i samband med min födelsedag. Tallinn har många gånger kommit på tal i mina resplaner och nu blev det äntligen en resa dit, så det ska verkligen bli kul, berättar hon.


Vill du ge din röst till Travellover? Gå till tävlingssidan här.
Kolla in Travellovers sida på Reseguiden