Trampa på för miljön

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: resepiraterna, medlem sedan 2006
Att transportera sig med tåg har blivit ett allt vanligare alternativ, likaså cykelresor till Italien, Frankrike och Spanien. Nu uppmanas resenärerna att välja miljövänlig transport på storstadssemestern.

Den 22 september markeras Bilfria dagen världen över. Vad passar väl bättre då än att hyra en cykel och själv trampa genom gatorna för att fira dagen?

Inför höstens weekend tipsar vi om fyra storstäder i Europa kända för god tillgänglighet på cykel samt stort utbud av ekologiska hotell och restauranger:

Amsterdam – Europas cykelhuvudstad

Hyr en cykel på ett av stadens många uthyrningsställen och rulla genom gröna och röda distrikt. I Amsterdam finns nästan lika många människor som cyklar, så du kommer inte vara ensam om att uppleva staden från sadeln. Men kom ihåg att låsa din cykel då det även är gott om cykeltjuvar.

Cykla på stan:
www.mikesbiketoursamsterdam.com
www.macbike.nl
www.bikecity.nl
www.bikes.nl
www.workcycles.com

Cykelhotell:
www.bicyclehotel.com

Barcelona – mest cykelvänligt i Spanien

Antalet cyklister har ökat explosionsartat i Barcelona de senaste åren i takt med att miljömedvetandet. Här hittar du också miljövänliga hotell som Hesperia Tower, ett hotell med högteknologiska lösningar som är anpassad ekoturismens många krav. Läget cirka fem kilometer utanför staden innebär en trevlig cykeltur.

Cykla på stan:
www.bcn.es/bicicleta/eng/
www.bicicletabarcelona.com
www.fattirebiketoursbarcelona.com
www.bikerentalbarcelona.com

Berlin – eko reko

Den tyska huvudstaden blir allt mer miljömedveten. Du hittar många goda cykelrutter och en rad hotell som satsar ekologiskt. BioHotel am Lunik Park blir ofta nämnt på grund av sin goda ekologiska mat.

Cykla på stan:
www.berlinonbike.de
www.fattirebiketoursberlin.com
www.citycycletour.de

Cykeltaxi:
www.velotaxi.com

Köpenhamn – där bilarna tar hänsyn

Att bilister och cyklister inte kommer överens med varandra är ett välkänt fenomen, men i Köpenhamn har de både hittat ett sätt att färdas tillsammans utan konflikter. Något annat hade varit jobbigt eftersom 50 procent av köpenhamnsborna väljer cykeln som transportmedel. Det finns 323 kilometer cykelstråk i staden, men håll dig till reglerna; att sitta två på en cykel eller cykla på trottoaren kan ge dig flera hundralappar i böter.

Cykla på stan:
www.bycyklen.dk
www.citysafari.dk
www.cykelboersen.dk
www.rentabike.dk


Hitta mer info:

Amsterdam
Barcelona
Berlin
Köpenhamn

Sök bland paketresor:
cykel