Tok-fynda kryssning

Rikarda
Medlem sedan 2007, besökt 24 länder

Nu är det rejäl prispress i kryssningsbranschen och i sommar kan du kryssa riktigt billigt i Medelhavet. Eller vad sägs om sex dygn i Kroatien, Grekland och Italien för under 3500 kronor?

Precis som all-inclusive börjar kryssning att förlora sin lyxstämpel. Istället har det blivit ett smart sätt att resa för den som både är prismedveten och nyfiken på att se mycket nytt. Eftersom det mesta är inkluderat i kryssningen är det lätt att hålla koll på kostnaderna, samtidigt som du upptäcker en ny destination varje dag. Skeppen lägger ofta till mitt i städerna och du slipper att leta boende och parkering i ett sommartrångt Europa.

Halva Europa för under 3500

Fler och större fartyg gör att det får plats fler resenärer på
varje avgång. Det, tillsammans med en billig amerikansk dollar, gör att priserna sjunker. Den ökade konkurrensen gör att det är fyndläge inför sommaren. Ett snabbt sök på de stora kryssningsbolagens sajter visar på riktigt låga priser. Royal Caribbean erbjuder bland annat en sex dagar lång kryssning i Adriatiska havet med stopp i bland annat Venedig, Dubrovnik och slovenska Koper för 3380 kronor. Norwegian Cruise Line har en liknande resa, men med en avstickare till Grekland, för 599 dollar. Med dagens dollarvärde kostar en sådan resa cirka 3500 kronor. Priserna inkluderar inte transport till utgångshamnen, men i dag når du enkelt de flesta europeiska kryssningshamnarna med lågprisflyg.

Köpa paket dyrare

Givetvis erbjuder rederierna resor där även flyget ingår, men då börjar priserna på runt 7000 kronor för en veckas kryssning i Medelhavet.

Tok-billigt även för dig som stannar på land:

Massa kryssningserbjudanden: